Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Pressemelding: Fiskerinæringens innkjøpsselskap

Servicegrossistene har nylig inngått en rammeavtale med FIAS, og vi er stolte av å presentere samarbeidet.

Fra sitt kontor i Trondheim jobber FIAS kontinuerlig med å fremforhandle gode betingelser og innkjøpsavtaler for ca. 1 100 aktører i fisk-og sjømatsektoren. Mer enn 70 leverandører har avtale med FIAS, og enten det er snakk om produksjonsutstyr, emballasje, forsikring eller forpleining, finnes det gunstige avtaler tilgjengelig for medlemmene. FIAS jobber tett med næringsorganisasjonen Sjømatbedriftene, og sammen jobber de for å skape en mest mulig bærekraftig og lønnsom, norsk produksjon av fisk og sjømat. FIAS har nylig inngått en rammeavtale med Servicegrossistene, og det er gledelig å ønske FIAS velkommen som kunde.

 

Ekstensiv vekst gir stort innkjøpsvolum

Hos FIAS møter vi daglig leder Frode Kvamstad, som helt siden 1999 har ledet organisasjonen. Han har lang erfaring fra bransjen, og helt siden endt utdannelse som næringsmiddelteknolog, har han viet sitt liv til fisk og sjømat. Frode forteller at i de siste 20 årene har det skjedd en enorm utvikling i norsk sjømatnæring: «Vi har sett en formidabel vekst og en stadig profesjonalisering av bransjen», sier han. «Fiske- og dyrevelferd, samt ekstern påvirkning på miljøet, står aller øverst på agendaen. Skal man ha en fremtid i bransjen må man ha respekt for fisken, skalldyrene, og det levende livet og naturen rundt anleggene. Vi opplever en bransje som blir mer og mer bevisst. For å sikre lønnsomhet i næringen er det viktig også å profesjonalisere alle innkjøp, og FIAS er innkjøpssamarbeidet som gir medlemsbedriftene meget gunstige betingelser på så og si alle aktuelle varer og tjenester. FIAS har de siste 2-3 årene vokst med 75 %, og med et samlet innkjøpsvolum på nesten 700 millioner, har vi blitt en betydelig aktør», forteller han.

 

Fokus på markedsledende leverandører

I en bransje som stiller de høyeste kravene til kvalitet i hele produksjons-kjeden, understreker Frode at de også primært forhandler frem avtaler med markedslederne i de respektive vare- og tjenestegruppene som er aktuelle for FIAS-medlemmene. «Vi skal til enhver tid vite hva vi kjøper og ha full kontroll på kvaliteten. Det er en trygghet for våre medlemmer å kjøpe av etablerte store aktører», forteller Frode. «Våre medlemmer produserer kanskje verdens beste fisk og sjømat, og da må vi gjøre alt vi kan for at kvaliteten er med hele veien helt til gjestens tallerken. – Og dét enten gjesten befinner seg i Trondheim eller Tokyo.»

 

FIAS skaper et miljø i bransjen

I tillegg til en del store fiskeri- og sjømatkonserner, finnes det også flere tusen spennende små og mellomstore sjømatbedrifter i Norge. Det er nettopp disse som er selve kjernemedlemmene i både Sjømatbedriftene og FIAS. Gjennom medlemskapet får disse bedriftene ikke bare gunstige innkjøpsbetingelser, men det arrangeres også bransjetreff, bransjeturer og fellesturer til viktige messer, slik som Aqua Nor og European Seafood Expo. Sjømatbedriftene og FIAS binder medlemmer sammen og skaper en viktig arena for erfaringsutveksling og næringsutvikling.

 

Stolt leverandør

Med tanke på FIAS' høye krav til sine samarbeidspartnere, er Servicegrossistene stolte av å ha blitt valgt som eksklusiv leverandør av storhusholdningsvarer. På de mange anleggene rundt Norges kyst, jobber det mange tusen mennesker hver eneste dag med tungt fysisk arbeid, og god mat og gode råvarer er viktige motivasjonsfaktorer. Vi gleder oss til å levere mat og storhusholdningsvarer til en av Norges absolutt mest attraktive næringer, og til å bli bedre kjent med FIAS og FIAS-medlemmene.

 

Les flere artikler tilknyttet fiskerinæringen i Gourmet nr. 1 2021