Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Du verden Tromsø - en smak av nordnorsk raushet

Du verden Tromsø - en smak av nordnorsk raushet

På kort tid har restauranten "Du verden Tromsø" blitt en av Tromsøs nyeste og mest fremadstormende restauranter på repertoaret. Restauranten i Tromsø drives av superteamet Kristine Andreassen og Lasse Bjørback.

Den første Du Verden-restauranten dukket opp i 2000 på strandpromenaden i Svolvær. For 6-7 år siden jobbet Lasse som Food and Beverage Manager på et hotell da han ble spurt om å hjelpe til med restaurantdriften. I januar 2014 tok han over, pusset opp, ansatte folk som han visste var flinke og gjorde sin egen vri på konseptet. Restauranten ble en suksess, og siden den gang prosjektene ballet på seg. Han har kjøpt tre hoteller som drives i kjeden Fast Hotels. Lasse og samboer Kristine driver i tillegg et rorbuanlegg og et vandrerhjem i Svolvær sammen. På siste lønnskjøring hadde duoen til sammen 224 ansatte.

 

En kjærlighetshistorie

Forretningspartner og samboer Kristine er opprinnelig lærer. De siste årene har hun hatt en sentral rolle i driften av Bjørback Gruppen. Da paret ble spurt om å starte Du Verden i Tromsø for et par år siden, sa de først nei, helt til de kom og fikk se lokalene og utsikten over Tromsø Havn: «Det ble restaurant her, da, ja, og det har gått veldig bra», sier Lasse med et smil. «Det er ganske intenst, det vi driver med, men vi er opptatte av å være til stede, og så har vi flinke folk som vi stoler på!», understreker han.

 

Variert servering under ett tak

Det er mange gode restauranter som slåss om oppmerksomheten i Tromsøs gater, men hvert serveringssted har sin egen, lille nisje. «Hos Du Verden har vi flere matkonsepter under samme tak», forklarer Lasse, «vi har pizza,

hamburgere, kyllingsalat, fiskeretter, kjøttkaker og fine dining 7-retters på bestilling, og vi satser på mat som håndverk. Jeg har vært opptatt av at vi skal ha ett hus, og at vi skal ha noe for alle. Smaksløkene er jo ikke like; og går man ut med vennegjengen, familien, eller med jobben, har vi ofte ulike preferanser. Her kan alle gå ut og spise samme sted.»

 

Populært med lokalt

En stor andel av sommermenyen i restauranten består av fisk og skalldyr. Mye av fisken de serverer hentes fra Lofoten. Tørrfisk fra Lofoten og lam fra fjordene nord for Tromsø er de to råvarene det går mest av gjennom året, og det er ikke bare turistene som ønsker å smake på de lokale råvarene. Ifølge Lasse er tradisjonelle matretter også populære blant stamgjestene.

 

Utfordrer grossisten

For å få det brede spekteret med varelinjer på plass, er det nære samarbeidet med grossisten alfa og omega. «Vi kom inn med mange nye varelinjer som grossisten ikke hadde hatt tidligere», forteller Lasse, «men de tok utfordringen! Uten ServiceNord hadde vi ikke klart oss. Det at de har varene på lager, og at ikke alt er basert på transit, utgjør en enorm forskjell! Hos ServiceNord er det mennesker som tenker selv, løser problemer og viser service. Skulle det være manko på en ordre, er det noen som ringer meg; ‘Nå har vi ikke mer inne av vinen du bestilte, men vi har en tilsvarende her fra en annen leverandør.’ De opplyser oss om andre muligheter, og vi slipper å sitte alene med nettbutikken. Her hvor avstandene er så store, er det viktig at vi samarbeider godt med leverandøren. Hvis kjøkkensjefen pakker ut en fredag og ser at det mangler hundre liter melk, tar det tid å få varene levert til Lofoten. ServiceNord finner en løsning for oss.»

 

Du verden inn i fremtiden

Det ser ikke ut til å være noen ende på planene til de driftige restauranteierne. Ved årsskiftet overtar paret ytterligere et hotell i Svolvær, og skal satse videre på konseptene sine. «– Men skal vi starte restauranter flere steder, har vi noen klare krav: Vi skal ha nærheten til havet, lokalene skal være sørvestvendte med god utsikt, og vi skal ha uteservering», sier den besluttsomme restauranteieren.

 

 

 

Service Nord Engros om Du Verden:

«Dette er en kunde hvor vi har vært med helt fra etableringen, og det er ikke så ofte vi får være med på å planlegge menyen fra bunnen av sammen med kunden. De gjør mye forskjellig, og vi har vært med hele veien. Det er jo med på tydeliggjøre hva vi også kan levere!

Med en så stor og spennende kunde i stallen, som har et så bredt varekjøp, må vi også strekke oss litt ekstra. Det krever oppmerksomhet og logistikk, men det er jo også veldig moro. Lasse og Kristine er profesjonelle kunder, men også gode mennesker som jobber hardt, og vi gleder oss over å kunne bidra til at

de lykkes!

 

Interessert i å lese om våre andre kunder? Les suksesshistorien til dyreparken i Kristiansand her.