Gilde Urtemarinert svinekam, hel rå
Vår nye urtemarinerte svinekam er krydret med en deilig smaksrik marinade. Her har vi tilsatt både litt smak av BBQ, hvitløk og aromatiske urter. Svinekammen egner seg utmerket til buffet, catering og kantineservering, der den kan skjæres i skiver og serveres med et variert utvalg av tilbehør. Den gir en velsmakende og mettende rett som både kan tilpasses lunsj- og middagsmenyen. Passer også perfekt til grilling!
Oppskrift
Urtemarinert svinekam med rotgrønnsaker, potetpuré og eple- og løksaus
4 porsjoner
150-200 g pr. pers Gilde Urtemarinert svinekam
Ovnsbakte rotgrønnsaker
200 g persillerot
200 g sellerirot
200 g rødbeter
30 ml olivenolje
2 g salt
3 g timian
Potetpuré
500 g poteter
60 g smør
1 dl melk
50 ml fløte
salt og pepper etter smak
Eple- og løksaus
100 g eple
50 g gul løk
50 g smør
3 kvister timian
1 dl hvitvin
2 dl eplejuice
2 dl kyllingkraft
salt og pepper etter smak
Til servering
Friske urter
Urtemarinert svinekam
Forvarm ovnen til 160 °C. Plasser svinekammen i et ildfast fat og stek til kjernetemperaturen når ca. 65°C. La hvile i minst 15 minutter før oppskjæring.
Ovnsbakte rotgrønnsaker
Skrell og kutt grønnsakene i biter. Behandle betene for seg. Vend grønnsaker med olivenolje, salt og timian, og bak i ovnen på 200 °C i ca. 30 minutter.
Potetpuré
Skrell og kok potetene til møre, mos med smør, melk og fløte til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Eple- og løksaus
Skrell og del eple i terninger, finhakk løk. Fres eplebiter og løk i smør til myke, tilsett timian hvitvin og eplejuice og reduser til halvparten. Tilsett kyllingkraft og reduser til sausen tykner litt. Ta opp timiankvisten og smak til med salt og pepper.
Servering
Anrett potetpuré og grønnsaker på tallerkener, legg på skiver av svinekam og topp med eple- og løksaus. Pynt med friske urter.