Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Gilde Urtemarinert svinekam, hel rå

Vår nye urtemarinerte svinekam er krydret med en deilig smaksrik marinade. Her har vi tilsatt både litt smak av BBQ, hvitløk og aromatiske urter. Svinekammen egner seg utmerket til buffet, catering og kantineservering, der den kan skjæres i skiver og serveres med et variert utvalg av tilbehør. Den gir en velsmakende og mettende rett som både kan tilpasses lunsj- og middagsmenyen. Passer også perfekt til grilling!

Oppskrift

Urtemarinert svinekam med rotgrønnsaker, potetpuré og eple- og løksaus

4 porsjoner

 

150-200 g pr. pers Gilde Urtemarinert svinekam

Ovnsbakte rotgrønnsaker

200 g persillerot

200 g sellerirot

200 g rødbeter

30 ml olivenolje

2 g salt

3 g timian

Potetpuré

500 g poteter

60 g smør

1 dl melk

50 ml fløte

salt og pepper etter smak

 

Eple- og løksaus

100 g eple

50 g gul løk

50 g smør

3 kvister timian

1 dl hvitvin

2 dl eplejuice

2 dl kyllingkraft

salt og pepper etter smak

 

Til servering

Friske urter

 

Urtemarinert svinekam

Forvarm ovnen til 160 °C. Plasser svinekammen i et ildfast fat og stek til kjernetemperaturen når ca. 65°C. La hvile i minst 15 minutter før oppskjæring.

 

Ovnsbakte rotgrønnsaker

Skrell og kutt grønnsakene i biter. Behandle betene for seg. Vend grønnsaker med olivenolje, salt og timian, og bak i ovnen på 200 °C i ca. 30 minutter.

 

Potetpuré

Skrell og kok potetene til møre, mos med smør, melk og fløte til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

 

Eple- og løksaus

Skrell og del eple i terninger, finhakk løk. Fres eplebiter og løk i smør til myke, tilsett timian hvitvin og eplejuice og reduser til halvparten. Tilsett kyllingkraft og reduser til sausen tykner litt. Ta opp timiankvisten og smak til med salt og pepper.

 

Servering

Anrett potetpuré og grønnsaker på tallerkener, legg på skiver av svinekam og topp med eple- og løksaus. Pynt med friske urter.