Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

En klimasnill meny

En klimasnill meny

Kyllingspesialisten Vestfold Fugl har et viktig oppdrag, og det er å få flere serveringssteder til å sette smakfull, sunn og bærekraftig kylling på menyene.

Det er et viktig oppdrag for å lykkes med å nå våre felles klimamål. Med på kjøpet får også serveringsstedene en allsidig og sunn råvare, som også kan gi en besparelse på råvarekost. – Det er så mange gode grunner for å bytte fra rødt kjøtt til fremtidens protein, hevder Christine Sund, direktør Storhusholdning og Industri i Vestfold Fugl.

Kyllingboller på spyd jpg.jpg

Skal vi lykkes med FNs klimamål, må vi lykkes på mange områder. Et enkelt valg er å bytte ut noe av storfekjøttet til kylling, siden storfe har nesten 10 ganger høyere karbonavtrykk enn kylling. Bransjen har gjort en flott jobb med å tilgjengeliggjøre vegetaralternativer på sine menyer og det er helt supert, men skal vi få enda flere til å velge klimasmart må det også tilbys animalske proteinkilder som virkelig frister gjesten. Her mener kyllingspesialisten Vestfold Fugl at det fortsatt er et stort uforløst potensial. Det er et godt tilbud innenfor segmenter som selger mye påsmurt og salater, men fortsatt et enormt potensial innenfor restaurant.

Vestfold Fugl_matkarbonavtrykk.jpg

For å lykkes med dette oppdraget har vi lagt vekt på å ansette dyktige kokker med bred erfaring. Våre selgere har også en stor verktøykasse proppfull av produkter og inspirasjon. Våre produkter er utviklet for driften i bransjen vår, og vi har løsninger enten du vil koke kraften selv, eller du ønsker et spiseklart produkt som alle kan lykkes med. Våre kokker blir gode rådgivere, som sammen med kunden finner de løsningene som gir de beste forutsetninger for å lykkes. Det handler om menyoptimalisering for vekst ute hos kunde. Hovedmålet er alltid å skape en meny som begeistrer gjesten, men også en meny som ikke er for komplisert å lykkes med og ikke minst en meny som gir god inntjening. Siden kylling er rimeligere enn storfe, opplever våre kunder ofte både kutt i matkarbonavtrykk og kost når vi jobber med menyoptimalisering sammen.

Eirik Halvorsen - Den Stolte Hane portretter gruppe (1).jpg

Robert Skaugen, KAM i Vestfold Fugl, er utdannet kokk og har bred erfaring fra restaurantbransjen før han startet i Vestfold Fugl for drøye 10 år siden. Robert ser en klar dreining mot bærekraftige menyer og at kylling får en stadig viktigere rolle. Videre ser han at flere etterspør høyt bearbeidede produkter, da det er behov for å forenkle driften ute hos kundene grunnet den akutte mangelen på kokker. Det betyr at vi selger mye mer av ferdiggrillede produkter, som kyllingspyd, sandwichfilet og steak, som alle har funnet veien inn på mange menyer. - Ofte er vi også behjelpelige med å foreslå hvordan produktene skal tilberedes og monteres, forteller Robert Skaugen. Våre kokker har gjennom pandemien laget et hav av oppskrifter, for å inspirere flere til å sette kylling på menyen – og disse blir svært godt mottatt av markedet.

Eirik Halvorsen - Den Stolte Hane-20.jpg

På våre nettsider vil du finne et titalls inspirasjonshefter inndelt etter ulike tema, vårt nyeste hefte viser eksempelvis hvordan våre kjøttkaker, -boller og karbonader av kylling kan tilberedes med spennende smaker og tilbehør. På denne måten utfordrer vi kundene våre til å prøve nye retter som både begeistrer gjesten og som reduserer både fotavtrykk og råvarekost.

Asiatisk_Bowl_oppskrift_chickballs_mars22.jpg

For flere oppskrifter; sjekk ut vestfoldfugl.no

Les og lær mer om kyllingspesialisten Vestfold Fugl:

https://www.denstoltehane.no/foodservice/

https://www.denstoltehane.no/foodservice/inspirasjon/