Kakedagen 8. april

La oss feire den store kakedagen med en skikkelig smaksbombe! Denne passer godt til kaffe, og er utsøkt som dessertkake etter et godt måltid. Den er mektig og smakfull, og den ser lekker ut i kakedisken. Husk å bestille varer i god tid.
Trøffel- og vaniljekremkake
Ingredienser til 16 porsjoner:
Sjokoladebunn:
2 egg
1⁄2 dl sukker
3⁄4 dl hvetemel
2 ss maisstivelse (maizena)
2 ss kakaopulver
2 ss smør
Trøffelkrem:
6 dl kremfløte
400 g kokesjokolade
Vaniljekrem:
3 gelatinplater
1 vaniljestang
4 dl melk
4 eggeplommer
1⁄2 dl sukker
1 ss maisstivelse (maizena)
1⁄2 dl vann til å smelte gelatinen i
Sjokoladeglasur:
200 g kokesjokolade
80 g smør
Pynt:
1 skive appelsin
2 lime (et par skiver og resten revet)
ca. 2 ss sukker blandet med revet lime
ca. 100 g bringebær
Slik gjør du:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen hvetemel, maisenna og kakao og vend det inn i røren. Tilsett til slutt smeltet, avkjølt smør. Hell røren i en form, ca. 22 cm i diameter, og stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Legg gelatinplatene i kaldt vann mens du lager vaniljekremen. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut frøene og ha dem i melken sammen med eggeplommer, sukker og maisenna. Visp alt sammen og varm opp til en tykk krem. Rør hele tiden, og pass på at det ikke koker. Ta kjelen av platen.
Kok opp ½ dl vann og trekk kjelen til side. Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør dem ut i det varme vannet. Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under omrøring i vaniljekremen og sett kremen kaldt.
Brekk sjokoladen i biter og smelt den i 1 dl av kremfløten ved svak varme. Avkjøl sjokoladen til den er omtrent fingervarm. Pisk resten av kremfløten halvstiv og rør inn den smeltede sjokoladen.
Fordel halvparten av trøffelkremen over kakebunnen og fyll resten av kremen i en sprøytepose. Sprøyt en ring med trøffelkrem langs kakeformen. Sett eventuelt kaken litt kaldt til kremen stivner. Fordel vaniljekremen over kaken og sett kaldt på nytt til denne har stivnet. Fordel til slutt resten av trøffelkremen over det hele og sett kaken kaldt.
Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smøret ved svak varme. Rør glasuren glatt og la den avkjøle noe. Legg rikelig med glasur på toppen av kaken og bre den raskt ut mot kanten, slik at den renner ned. Glatt til rundt kanten til slutt og sett kaldt. Pynt kaken med skiver av appelsin og lime, i tillegg til friske bringebær. Dryss limesukker over til slutt.
Oppskrift og foto fra Matprat.no