Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Hvor god er du i matvett?

Hvor god er du i matvett?

Servicegrossistene er medlem av Matvetts grossistklubb, – og vi utfordrer deg!

Under årets Umami-messe i Nova Spektrum på Lillestrøm 20. mars, fikk Servicegrossistene tildelt hedersbeviset på at vi som grossist nå virkelig en del av Matsvinn-klubben! Sammen med representanter fra Asko, Bama og Plateful, mottok kvalitetsansvarlige hos SG, John Helge Selliseth, hedersbetegnelsen.

 

Selve beviset har fått sin hedersplass på kjedekontoret på Lysaker. Men vi vet at trofeet forplikter, og vi følger opp det vi lover:

 

Klarer du denne quizen?

 

Last den ned som PDF her

 

 

Årets ”beste tiltak mot ansatte eller medansatte” gikk til Sodexo!

I år gikk kantinekjede- og Servicegrossistkunde Sodexo helt til topps i Matvetts prisutdeling for deres helhetlige arbeid mot matsvinn, og med et systematisk opplæringsprogram:

 

  • Digital læring via Sodexos egne Chef’s Academy
  • Målrettet oppfølging på stedet
  • Porsjonsstyring overfor gjestene
  • Datadreven beslutningstaking
  • Har oppnådd den imponerende reduksjonen av 44,7 % i Matsvinn Norge gjennom WasteWatch-programmet.

 


Alex Findley i Sodexo

 

Hva har Sodexo gjort for å knekke matsvinn-koden?

Alexander Findley, F&B-ansvarlig i Sodexo svarer: 

– Vi har sett at det er lurt å integrere måten vi tenker på godt inn i planene vi legger. Når man her en plan og folk vet hva de skal gjøre, har du et godt grunnlag. Det gjelder å skape et miljø med forutsigbarhet og mindre press.

 

– I Sodexo har vi hatt stor suksess med å jobbe med åtte ukes sykluser gjennom året. Da får man repetisjon og en systematisk tilnærming til innsalget og måten vi ser på oppskriftene og kundene våre på. Ledelsens rolle er å veilede de ansatte til å være mer konsistente, mindre stresset og på den måten ta bedre avgjørelser i øyeblikket.

 

Ønsker du å få skikk på matsvinnet hos dere?

Nå finnes det flere typer kurs og sertifiseringer om matsvinn, tilpasset ulike segmenter og ulike roller i bedriften. Finn ut hva som passer best for din drift på: www.matvett.no/bransje