NM i Sunn Fastfood
Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) arrangerer konkurransen NM i Sunn Fastfood. Målet er å sette søkelyset på maten som tilbys til folk i farta. Konkurranseperioden er i skolens sommerferie, når ekstra mange familier er underveis.
Norske epler i glasset
På bare noen få år har norske epler blitt til drikke i verdensklasse og inntatt de mest eksklusive vinkartene. Råstoffet har alltid vært førsteklasses, men det måtte noen lovendringer til før Norge ble en sidernasjon å regne med.
Kokkeprat om egg
Kokk og matrådgiver Cecilie Maske i Matprat deler sine tanker og erfaringer om egget som ressurs på storkjøkkenet, og gir oss noen inspirerende tips.
Pjolter & Punsj – Et dypdykk i nordiske råvarer
I Stavanger finner vi en cocktailbar som på bare tre år har rukket å bli legendarisk. Pjolter & Punsj er baren som har turt å kun satse på nordiske råvarer, og som umiddelbart ble en suksess i Stavangers uteliv.
Deilig italiensk iskrem - hygienisk og enkelt
Servering av is skal være enkelt - uten store investeringer og uten behov for mange arbeidstimer til renhold.
Påskens tradisjoner – marsipan, påskeegg og lam
Påsken er en av flere høytider med sterke tradisjoner. Store tradisjoner når det gjelder mat, er blant annet påskelammet, marsipan og egg – men hvorfor har vi fått disse mattradisjonene i Norge?
Utvalgte oppskrifter
OPPSKRIFT - Scotch eggs
Innbakte egg er populær snacks og piknikmat i England. Den kan også serveres som forrett, kanskje på et rede av salat eller spirer? Denne varianten er asiatisk-inspirert og smaker nydelig sammen med soyasaus eller søt chilisaus.
OPPSKRIFT - Speket eggeplomme
Saltede og tørkede eggeplommer krever god tid, men resultatet er nydelig. Et finrevet dryss av den gyllengule plommen er prikken over i’en i salat, til tapas eller over nykokt pasta.
OPPSKRIFT - Røkt ørret i wrap
Rask og enkel rett som kan singelpakkes for enklere servering.
