6 smarte desserttips
Ønsker du å imponere med desserten? Her er 6 smarte tips for å lage en minneverdig avslutning på måltidet
- Ingrediensene teller: Selv de «vanlige» ingrediensene vi bruker; sukker, mel, smør, egg, kan variere mye i type, smak og kvalitet. Velg kombinasjon og kvalitet med omhu!
- Kokketriks: En liten klype salt i en søt dessert fremhever smakene.
- Perfeksjoner særegenhetene med retten du skal lage. For noen desserter eller kaker er dimensjonene viktige; høyden, teksturen, laginndelingen og konsistensen. I andre desserttyper er smaken den viktigste faktoren: En visst friskhet, syrlighet, sødme eller smak av spesifikke ingredienser. Sørg for å finjustere og perfeksjonere desserten slik at den blir akkurat slik du ønsker å servere den – hver gang.
- Bruk egne redskaper og utstyr dedikert til desserttilberedning, først og fremst for å unngå at sterke smaker smitter over på milde dessertingredienser.
- Sparetips: Hva har du av dessertingredienser fra før? Kan du bruke det du allerede har på kjøkkenet ditt i dessertene du skal servere? Softis? Kuleis. Gjør det litt enklere for deg selv.
- Legg litt ekstra i presentasjonen; en bra presentasjon stimulerer sansene og vekker appetitten, og du viser gjesten at du har gjort en ekstra innsats. En siste prikken over i’en på et deilig måltid!
5 morsomme ting du kan gjøre med is:
- Server en amerikansk klassiker: Hva med en root beer float (eller en norsk versjon med ingefærøl og iskrem) eller en mektig milkshake?
- Klassisk og godt: Server is med pannekaker, i banansplitt eller sammen med lune frukter, i pavlova eller i din egen vri på tilslørte bondepiker.
- Server ice cream bowl: En desserttallerken full av kuleis, sauser strøssel, bær, kjeks og tilbehør. – Eller: server kuleisen med kjeks opp-ned i et beger: Mer plass til strøssel og tilbehør!
- Serverer du is i kjeks? Piff opp iskjeksen ved å dyppe den i sjokolade og strøssel før du fyller den med is. Garantert Insta-suksess!
- Lag din egen vri på småis-klassikerne: Husets sandwich-is, båtis, snickersis, daimis, nonstopis.
Foto: Pexels.com