Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

SG.no vil være utilgjengelig 28.jan kl.16 - 30. jan. kl.16 Les mer

Sunn hverdag på menyen

Sunn hverdag på menyen

Etter en jul med mye fet mat, er det på tide med lettere alternativer på menyen. Januar er som kjent måneden for en ny start, og trenden er sunne og lette måltider.

Inkluder flere kjøttfrie retter på menyen

Det er viktig å ha flere kjøttfrie alternativer på menyen, som både passer for vegetarianere, og de som ønsker å spise litt mindre kjøtt i hverdagen. Kanskje noen gjester også er nysgjerrig på nye retter som smaker nydelig – selv uten kjøtt? Om du driver en kantine, er det en fin tid for å innføre kjøttfrie dager ukentlig. På denne måten viser dere at man kan få i seg gode, sunne og næringsrike retter uten at man nødvendigvis trenger å inkludere kjøtt til ethvert måltid.

 

En tallerken full av farger

En tallerken som bugner av grønnsaker, bønner, beter og annet tilbehør i forskjellige farger er spesielt innbydende etter den tunge julematen. Sørg for at ingrediensene passer sammen og smaker godt – slik at gjestene velger dette neste gang de skal spise hos deg også.

 

Ikke alle måltider må være kjøttfrie

De fleste ønsker variasjon i utvalget, og det å kutte ut kjøtt helt fra kantinen, kan være en risiko å ta for mange. Likevel kan det være lurt å bytte ut de fete julerettene med noe lettere. Bytt ut det tunge kjøttet med magert kjøtt en gang i ny og ne for å skape variasjon og retter som passer alle. – Men ikke glem å alltid ha alternativer tilgjengelig for de som har matallergier eller ikke spiser kjøtt.

 

Se artiklene nedenfor for å finne forslag til gode vegetarretter:

 

Usikker på hva slags vin som passer til vegetarmaten? Se på denne artikkelen for å få tips og inspirasjon til noe som passer: