Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Lokale smaker

Forfatter: Merete Raabe Frantsen

Lokale smaker

Kan du tilby gjestene en drikkemeny med vann, brus, øl, eller vin vil de aller fleste bli fornøyde, men det kan fort bli litt kjedelig og forutsigbart. Ved å ha noen ‘overraskelser’ på menyen vil du gi kunden ‘det lille ekstra’.

Lokale smaker
I år skal vi på Norgesferie og da vil vi gjerne smake på det som produseres på stedene vi besøker. Det finnes mange flinke norske drikkevareprodusenter. Og selv om mikrobryggeritrenden er på hell så er det mange gode lokale ølbryggerier, så du bør helt klart skjenke gjestene et glass øl produsert i området. Selv om mange har en favoritt fra sitt hjemsted så er det en del av reiseopplevelsen å teste det lokale merket. Vær litt lokalpatriot på mer enn bare det lokale fotballaget.


Alkoholfritt
Salget av alkoholfritt øl og sider har kutt i været, og særlig de litt yngre har forventinger om å finne gode alkoholfrie alternativer på menyen. Nå finnes det mange forskjellige alkoholfrie øl-varianter å velge blant som kan tilfredsstille de fleste øl-elskere; IPA, radler, pale lager, gingerbeer er bare noen av variantene. Fruktdrikk, limonade og alkoholfri sider finnes også i mange friske lokale varianter.

 

Friskt og syrlig
Sider er et friskt innslag på drikkemenyen, og den søte svenske varianten er ikke lenger den som vil helst vi ha. Det er funnet spor etter norsk epledyrking helt tilbake til 1200-tallet, men sideren hadde sine storhetsdager i Norge fra 1890- 1920. En strengere alkohollov gjorde at siderproduksjon stoppet helt opp. Nye regler har gjort at vi igjen har fått mange norske siderprodusenter som lager sider i verdensklasse.

 

Folk er interessert i å prøve noe nytt, og er villige til å betale litt ekstra for det, så sett lokale smaker på drikkemenyen i år