Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Klassisk lutefisk

Forfatter: Merete Raabe Frantsen

Klassisk lutefisk

Tørrfisken trenger tid for å utvikle den gode kvaliteten og derfor har vi tradisjon for å spise lutefisk på slutten av året.

Lutefisk er et helt spesielt og velsmakende måltid basert på eldgamle, norske tradisjoner. De aller beste råvarene fanges under det store skreifisket på nyåret. Fisken tørkes utendørs på hjell eller innendørs i tørketunell gjennom sommeren, før den lutes og er klar til nytelse når høstmørket kommer snikende.

Tilbehøret

Lutefisk spises med mye forskjellig tilbehør, men det vanligste foruten nykokte poteter og sprøstekt bacon er sirup, lefse, hvit saus, brunost, sennep, smeltet smør, ribbefett, lettsaltet flesk, kokt hvitkål, gulrøtter, kålrot, kålrabistappe og ertestuing.