Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Halvfull kantine

Forfatter: Merete Raabe Frantsen

Halvfull kantine

Mange er tilbake på jobb etter lang tid på hjemmekontor denne våren. Det er gode nyheter for alle bedriftskantiner, som får lunsjgjestene tilbake, men det skaper også noen utfordringer.


Et halvfullt kontorbygg gjør det uforutsigbart hvor mange som skal ha lunsj og salatbaren er kanskje fremdeles stengt av hensyn til smittevern. Nå er det ekstra viktig å handle smart for å holde kostnadene nede.


Ferdig kuttet

Et tips kan være å handle ferdig kuttede varer. Med mer mat som er ferdig laget og kuttet opp på forhånd, jo mindre verdifull arbeidstid går bort i forberedelse. I tillegg gir ferdig kutt mindre svinn, og sparer på både tid og ressurser. Ferdig kuttet, både fersk og frossen, finnes ofte i store forpakninger til storkjøkken og som er lette å porsjonere ut.

Frossenvarer

Store forpakninger er ikke alltid så bra hvis det er usikkert hvor mye du egentlig har bruk for, og er varen først tint er det lett å ende opp med høyt matsvinn når det er usikkert hvor mange som serveres. Det kan være smart å kjøpe forpakninger som kan tines i mindre porsjoner. Mange leverandører har singelfryste produkter og som det kan være lurt å benytte nå. En singelfryst vare er lettere å porsjonere og det blir mindre svinn i tillegg til at singelfrosne produkter er raskere å tine og tilberede.

 

Tørrvarer er gull

Noen typer matvarer kan kjøpes inn i store kvanta og kan lagres i nesten det uendelige. Dessuten er produkter som erter, bønner, linser og couscous både miljøvennlige og næringsrike. Pasta- og risretter er også tørrvarer som alltid er populære i kantinedisken.