Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Midlertidig produksjonsstans hos Q. Les mer >>

Asparges

Forfatter: Merete Raabe Frantsen

Asparges

Asparges - den aller første vårgrønnsaken

Sprø og struttende er asparges selve symbolet på vår. Og det enkle er ofte det beste: Nykokt med kun litt olivenolje, salt og pepper, tradisjonelt med hollandaisesaus over, eller sammen med nyspikket spekeskinke.


Asparges passer også utmerket på grillen.

Forvelles den kjapt i usaltet vann først trenger den mindre tid på grillen. Server grillet asparges med saften av litt sitron dryppet over eller revet parmesanost.

 

Flere varianter

Hvit, lilla eller grønn asparges passer bra som forrett eller som del av en deilig salat. Drysser du litt eggehakk over får
du en nydelig frokost. Den aromatiske og fine smak gjør at asparges også egner seg supert som tilbehør til stekt og røkt kjøtt og fiskeretter.

 

Asparges tempura

Å fritere grønnsaker med tempura-røre er rett og slett nydelig. Resultatet blir crispy og godt. 

Her er en enkel oppskrift fra frukt.no:

Ingredienser

  • tempura mix (mel for fritering)
  • grønn frisk asparges
  • olje til fritering
  • salt
  • balsamicoeddik

Bland tempuramixen som angitt på pakken. Skyll asparges og brekk bort et par cm nederst på stilken. (NB. Asparges skal brekkes, ikke skjæres med kniv).

Varm opp olje til 180 grader. Dypp aspargesen i tempurarøren og friter 4-5 om gangen i olje i ca. 1-2 minutter - alt etter tykkelse på aspargesen. Ta de opp med hullsleiv og la dem renne godt av seg på kjøkkenpapir. Dryss på maldonsalt (eller annet godt salt) og server med en gang.

Sett frem en skål med balsamicoeddik til å dyppe aspargesen i.