Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Endelig en cheddar laget på norsk melk

Endelig en cheddar laget på norsk melk

Cheddar kjennetegnes av en gyllen oransje farge, ofte med en syrlig, litt nøtteaktig ettersmak. Dens gode smelteegenskaper gjør den svært velegnet til burger, pizza og andre varme osteretter.

Cheddar – en genial klassiker

Nordmenn har fått øynene opp for matretter fra andre land, men også norske matspesialiteter og ikke minst matlagingsoster. En av disse ostene er smakfulle cheddar. Cheddar er en fast ost som produseres av kumelk og kommer opprinnelig fra Somerset-regionen sørvest i England. Der har den blitt produsert siden slutten av det 12. århundre, og må dermed kunne sies å være en klassiker på alle måter. For i dag er cheddar sannsynligvis verdens mest spiste ost, og bruksområdene spenner fra å være en snack, til pålegg på brødskiva og som ingrediens i en rekke varme retter.



Endelig en cheddar laget på norsk melk

TINE® Norsk Cheddar er ystet av frisk, norsk melk fra gårder i Trøndelag. Den er foredlet til en karakteristisk og smakfull ost av våre kompetente ystere ved meieriet i Verdal. En skikkelig smakshever av en ost, som kan smykke seg med Nyt Norge-merket.

 

Fakta om TINE® Norsk Cheddar

• Smak: syrlig og nøtteaktig ettersmak
• Smelteegenskaper: meget god nedsmelting, bruner ikke, mye fettutskillelse
• Konsistens: fast, kan skjæres
• Farge: gyllen orange

 

Finn oppskrifter og inspirasjon på TINE Handel 



Oppskrift på ost- og skinketoast med lønnesirup

Ostesmørbrød er en klassiker som aldri går av moten! Her piffet opp med litt søt
lønnesirup mot den litt salte og smaksrike cheddaren. Ved å bruke vaffeljern får du
en toast som skiller seg ut.

Ingredienser (6 porsjoner)
12 skiver godt brød
6 ss TINE® Meierismør
24 skiver skinke
24 skiver TINE® Norsk Cheddar
1 ts salt og pepper
12 ss lønnesirup .
olje til steking

Slik gjør du:
1) Smør fire skiver godt med smør.
2) Fordel ost og skinke på seks brødskiver, krydre med salt og pepper – og topp med en brødskive på hver.
3) Stek ostesmørbrød i et varmt vaffeljern ved å legge skivene i midten og klemme jernet sammen.
Pensle jernet med olje før du legger inn sandwichen. Stek til gyllent og sprøtt.