Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Baxt - Med fullt fokus på storhusholdning

Forfatter: Gourmet

Baxt - Med fullt fokus på storhusholdning

Bak navnet Baxt skjuler det seg lang, norsk bakerihistorie. I dag levererBaxt AS et komplett bakevaresortiment, utviklet i tett samarbeid medkundene. Bakevarene fra Baxt er selve høydepunktet for mange.

Et av de første store bakeriene

Helt siden Bertha Jørgensveen, også kalt ‘Lefse-Bertha’, åpnet sitt bakeri på Hadeland i 1956, har kjente og kjære bakevarer fra Berthas fått fotfeste i den norske folkesjela. Berthas var et av de første industribakeriene i Norge, og hadde allerede på 1960-tallet et storskalabakeri i full drift. Ved å kombinere tradisjon og håndverk med tilgjengelig og aktuell teknologi, klarte Berthas å produsere stort, samtidig som at den ‘ekte’ og ‘riktige’ smaken ble ivaretatt. I dag har Baxt bakerier på Fall på Hadeland, i Rindal på Nordmøre og i Lierne i Trøndelag, der smak og kvalitet fortsatt har fullt fokus.

 

Alt innen bakevarer

Baxt tilbyr et komplett storhusholdningssortiment tilpasset den profesjonelle kunde. Sortimentet omfatter hele og oppdelte kaker, porsjonskaker, hvete- og wienerbakst, lefser, sveler og lomper og alt innen brød, baguetter og porsjonsbrød. Baxt er også en av de aller største leverandører av det klassiske norske julesortimentet.

 

Med på trendene

I tillegg til å levere tradisjonelle bakevarer, ønsker Baxt også å være med på både norske og internasjonale trender. I Norge er lefse og klenning mer populært enn noen gang, men også internasjonale favoritter som muffins, donuts, makroner og wienervarer innlemmes fortløpende i sortimentet. Baxt har et bredt internasjonalt kontaktnett, og tiden fra lekre makroner dukker opp i Frankrike til de ligger på frys i Larvik, er imponerende kort. «Hos Baxt skal kundene våre få alt fra de klassiske langpannekakene gjestene bare simpelthen krever å få servert, til mer raffinerte internasjonale smaksbomber», sier direktør for storhusholdning, Marius. «Suksessen ligger i kvalitet, utvalg og variasjon.»

 

Effektiv distribusjon

I begynnelsen ble varene distribuert av mellom 50 og 60 ‘kakebusser’ som kjørte land og strand rundt og solgte rett fra bussen. Denne idylliske distribusjonsmåten, holdt naturlig nok ikke i lengden. I dag er 100 % grossistdistribuert, og Marius forteller at Baxt har funnet en solid og god grossistpartner hos Servicegrossistene.

«Hos Servicegrossistene finner vi fortsatt det gode, gamle kremmerskapet, og det liker vi her hos Baxt», forteller Marius. «Det er tydelig at Servicegrossistene strekker seg ekstra langt for sine kunder og tilbyr en unik kundeservice», legger han til. Salgssjef Åge Thomassen kan også bekrefte dette. «Med egen fartstid fra en av Servicegrossistene, har jeg selv åpnet kjøla en lørdag og kjørt i ekspressfart ut til en kunde i knipe.» Med hyggelige ord fra Baxt-gutta Marius og Åge, avslutter vi vårt besøk i Larvik, gode og mette etter å ha prøvesmakt litt for mange, alt for gode sveler.