Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Aldri lei av pizza

Aldri lei av pizza

Veien til en god pizza starter med deigen. Lantmännen Cerealia har lansert et nytt melkonsept for proffmarkedet. Melet i Proffserien passer perfekt til den lokale pizzabakeren og til produksjonskjøkken som baker pizzabunner, gjærbakst og rundstykker der hjemmelaget står høyt på menyen.

Pizza er en klassiker som vi aldri blir lei av, både med italiensk tynn bunn eller den tykkere amerikanske varianten. Toppingen er mer varierende og følger mattrendene.

Proffserien består av to typer mel som er spesielt utviklet for kunder som baker på proffkjøkken og vil bidra til å få like godt resultat på bakverket hver gang du baker. Serien inneholder foreløpig ett pizzamel som er spesielt godt egnet til produksjon av italiensk pizza og et allroundmel som passer ekstra godt til amerikansk pizza. Begge meltypene leveres i 2 kilos forpakning.

Lantmannen Cerealia_august.jpg

Ulike melsorter har ulike egenskaper, noe som selvfølgelig påvirker det endelige resultatet.

Det er eksempelvis stor forskjell på en fyldig amerikansk pizzabunn og en tynn italiensk pizzabunn. Derfor har det så mye å si hvilket mel du benytter.

Enkelt sagt er forskjellen mellom Pizzamel og Hvetemel Ekstra at det førstnevnte inneholder mer protein, Det har en stor innvirkning på melets egenskaper. Bl.a. innebærer dette at pizzamel er spesielt godt egnet til lange bakeprosesser – noe som er aktuelt om deigen for eksempel skal langtidsheve i kjøleskap. Vi sier gjerne at denne type mel er et «sterkere» mel som tåler mer, rett og slett fordi en lengre bakeprosess gjør at noe av stivelsen i melet «spises opp».

Til raske bakeprosesser, som for eksempel det å lage en amerikansk pizzabunn, loff eller rundstykker, er Hvetemel Ekstra et godt valg. Det gir deg et luftig og smakfullt resultat. Hvetemel Ekstra har en sterkere og hurtigere gjæringsevne i forhold til Pizzamel.


Vil du vite mer?
scan QR kode
Lantmannen Cerealia_august QR.jpg