Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Utvalgte oppskrifter

OPPSKRIFT - Rømmevafler

Alle liker vafler! Med rømme blir vaflene ekstra gode og ekstra sprø. Server vaflene med det tilbehøret du liker best - syltetøy, sukker, rømme, krem, iskrem eller brunost. Det er bare fantasien som setter grenser.

Les mer

Vintergrønt i sesong

En skulle kanskje ikke tro det, men det finnes faktisk frukt og grønnsaker som er i sesong i de kalde vintermånedene, også.

Les mer

Bagel Day

Offisiell eller ikke: 15. januar feirer bagel-elskende amerikanere National Bagel Day. – Og hva passer vel bedre enn å kick-starte et nytt år med å servere et ferskt og nysmurt bakverk?

Les mer

Hjemmelaget kjøttfri lasagne

Orkla Foods Norge har gitt oss denne gode oppskriften på kjøttfri lasagne, og anbefaler oss virkelig å teste ut produktet Anamma Vegofarse. - En klassisk rett med en ny vri.

Les mer

OPPSKRIFT - Fruktsalat til jul

En frisk og fargerik fruktsalat er ofte den perfekte avslutningen på et godt måltid. Med frukt og krydder som fiken, klementiner, røde epler, kanel og stjerneanis får fruktsalaten en smak av jul.

Les mer

OPPSKRIFT - Mullingatawny-suppe

Denne suppen serveres i Grevinnen og Hovmesteren: En deilig indisk hønsesuppe med karri og linser, en klassiker med røtter fra kolonitiden, med massevis av karri og linser. Grevinnen foretrekker suppen med sherry til. – Og bruk gjerne høne, om du får tak i det!

Les mer

OPPSKRIFT - Julesalat med pinnekjøtt

Overask gjestene dine med en frisk salat med julens «restemat». Gjestene dine vil sette pris på en pause fra den tradisjonelle julematen, og samtidig får dere brukt overskuddsmaten!

Les mer

OPPSKRIFT - Focaccia med blomster

Det er aldri feil å spille på identitet og særpreg. Du kan skape noe som stikker seg ut og blir husket av gjesten. - Lag en focaccia som ser ut som et lite kunstverk og gi blomsterfocacciaen ekstra smak med grønnsaker, urter og krydder. Lekkert på tapasbordet!

Les mer

OPPSKRIFT - Sandwich med tonkatsu

Asiatiske smaker er i vinden, og vil du lage noe ordentlig digg til gjestene dine, kan du lage en tonkatsu sandwich, eller en tonkatsu sando, som de kaller det i Japan. Deilig, panert svinenakke servert i toast med finstrimlet kål og tonkatsusaus. Denne vil slå an!

Les mer

OPPSKRIFT - Kanelknuter

Kjært barn har mange navn. Disse lekre og velduftende kanelknutene omtales ofte som kanelsnurrer, kanelboller, skillingsboller eller "kanel i svingene".

Les mer

OPPSKRIFT - Fårikål

Høsten er tid for fårikål. Og siste torsdag i september hvert år feires Fårikålens Festdag, så kok en stor kjele med minst like mye hodekål som kjøtt, og inviter venner eller familie rundt bordet.

Les mer

OPPSKRIFT - Grillede grønnsaker med hummus og tzatziki

Å grille grønnsakene fremhever smaken og gjør dem ekstra saftige. Skiver av grønnsaker pensles med olje og legges på grillen. Grill gjerne skiver av mange forskjellige grønnsaker, det blir festlig på sommerbuffeen. Grillede grønnsaker kan serveres varme, lune og kalde.

Les mer

OPPSKRIFT - Kyllingspyd med cæsarsalat

En ny vri på den klassiske cæsarsalaten! Sprø salat vendt i en deilig dressing, toppet med parmesan og krutonger, servert med saftig, grillede kyllingspyd og sprøtt bacon. Server til øltørste gjester, som en siderett, eller sett den på sommerens tapasmeny!

Les mer

OPPSKRIFT - Okonomiyaki

Dette er visstnok favoritten på frukt.no -kontoret for tiden! Okonomiyaki er en japansk pannekakeomelett; en smakfull klassiker. Okonomi betyr omtrent «bruk hva du vil» og yaki betyr «steke». Kål er hovedingrediensen.

Les mer

OPPSKRIFT - Falafel

Falafel er vegetarboller eller kaker laget av moste kikerter med opprinnelse fra Midtøsten. En smakfull, lett og vårlig vegetarrett som er enkel å lage.

Les mer

OPPSKRIFT - Betesalat med couscous

En frisk og deilig salat som gjerne kan serveres som en selvstendig rett eller som utradisjonelt tilbehør til hvitt kjøtt. Beter finnes i alle farger, og er veldig dekorative i en salat. Får du ikke tak i beter, så fungerer reddiker eller neper like bra.

Les mer

OPPSKRIFT - Surdeigsbrød uten gjær

Det er ikke vanskelig å bake surdeigsbrød, men det krever tålmodighet. Dette brødet har kulturer som fermenteres i flere omganger, og det blir fantastisk smakfullt og luftig.

Les mer

OPPSKRIFT - Julens velkomstdrink

En herlig start på juleselskapet! En sprudlende og fargerik velkomstdrink med smak av jul. Server den i glass eller i en stor bolle, og la gjestene forsyne seg selv.

Les mer

OPPSKRIFT - Mulled Wine

Mulled wine, en engelsk fetter av vår gløgg. Den er perfekt til selskapeligheter vinterstid, og er ikke så søt som gløggen. Visste du at også de gamle romerne drakk en drikk som minner om denne?

Les mer

Lammesadel med rødbeter, rips og yoghurt

Nå som høsten er i anmarsj, smaker det ekstra godt med lam. Men vet du hva som passer til lammet? Jo, grillede rødbeter, rørt solbærgele og rødbeteknuter med geitost og mynte. Godt måltid.

Les mer

OPPSKRIFT - Scotch eggs

Innbakte egg er populær snacks og piknikmat i England. Den kan også serveres som forrett, kanskje på et rede av salat eller spirer? Denne varianten er asiatisk-inspirert og smaker nydelig sammen med soyasaus eller søt chilisaus.

Les mer

OPPSKRIFT - Speket eggeplomme

Saltede og tørkede eggeplommer krever god tid, men resultatet er nydelig. Et finrevet dryss av den gyllengule plommen er prikken over i’en i salat, til tapas eller over nykokt pasta.

Les mer

OPPSKRIFT - Tradisjonell ribbe

Det er de juletradisjonene som man har vokst opp med som barn og ung, som man alltid vil forbinde med julen. Og for mange blir det ikke julestemning uten ribbe.

Les mer

OPPSKRIFT - Klassisk lutefisk

Lutefisk er et helt spesielt og velsmakende måltid basert på eldgamle, norske tradisjoner. Vi anbefaler å tilberede fisken i stekeovnen. Slik får den godgjort seg i egen kraft, og dermed den beste smaken og perfekte konsistens.

Les mer

OPPSKRIFT - Potetsalat

Potetsalat passer til det meste, men her er en variant med hele poteter blandet i en lun salat med friske urter, vårløk og en frisk, deilig vinaigrette.

Les mer