Utvalgte oppskrifter
OPPSKRIFT - Ananas og ingefærøl med vaniljesaus
Prøv en forfriskende og deilig krysning av dessert og leskende, kald drikke. Det er perfekt på de varmeste sommerdagene. – Og om du allerede har kuleis i isdisken, serverer du denne i en håndvending.
OPPSKRIFT - Skolebrød med vaniljekrem
Denne oppskriften gir store, luftige og saftige skolebrød. Fylt med vaniljekrem og toppet med melis og kokos vil de garantert bli en favoritt hos mange!
OPPSKRIFT - Grillede grønnsaker med hummus og tzatziki
Å grille grønnsakene fremhever smaken og gjør dem ekstra saftige. Skiver av grønnsaker pensles med olje og legges på grillen. Grill gjerne skiver av mange forskjellige grønnsaker, det blir festlig på sommerbuffeen. Grillede grønnsaker kan serveres varme, lune og kalde.
OPPSKRIFT - Kyllingspyd med cæsarsalat
En ny vri på den klassiske cæsarsalaten! Sprø salat vendt i en deilig dressing, toppet med parmesan og krutonger, servert med saftig, grillede kyllingspyd og sprøtt bacon. Server til øltørste gjester, som en siderett, eller sett den på sommerens tapasmeny!
OPPSKRIFT - Rømmegrøt
Rømmegrøt passer like godt til hverdags og fest, og for mange nordmenn blir det ikke skikkelig feiring uten rømmegrøten på bordet.
OPPSKRIFT - Kaldbrygget kaffe
Sommeren står for dør, og hva passer da bedre enn en forfriskende tørsteslukker som også ikke koster all verden?
OPPSKRIFT - Kyllingspyd med mango og peanøttsaus
Kyllingspyd er både enkelt å tilberede, og enkelt å spise for gjestene. Passer godt til arrangementer der fingermat står på menyen, eller som en appetittvekker til gjestene.
OPPSKRIFT - Asiatisk Bowl
Prøv denne friske asiatiske bowlen med nudler og kyllingkjøttboller fra Vestfold Fugl.
OPPSKRIFT - Rømmevafler
Alle liker vafler! Med rømme blir vaflene ekstra gode og ekstra sprø. Server vaflene med det tilbehøret du liker best - syltetøy, sukker, rømme, krem, iskrem eller brunost. Det er bare fantasien som setter grenser.
OPPSKRIFT - Borscht – Ukrainsk rødbetsuppe med kål og gulrøtter
Denne suppen er et herlig innslag på bordet, og kommer opprinnelig fra Ukraina. Den er veldig populær i mange øst-europeiske land og i Sentral-Europa. Her er grunnoppskriften, men lag gjerne din egen vri!
OPPSKRIFT - Okonomiyaki
Dette er visstnok favoritten på frukt.no -kontoret for tiden! Okonomiyaki er en japansk pannekakeomelett; en smakfull klassiker. Okonomi betyr omtrent «bruk hva du vil» og yaki betyr «steke». Kål er hovedingrediensen.
OPPSKRIFT - Falafel
Falafel er vegetarboller eller kaker laget av moste kikerter med opprinnelse fra Midtøsten. En smakfull, lett og vårlig vegetarrett som er enkel å lage.
OPPSKRIFT - Betesalat med couscous
En frisk og deilig salat som gjerne kan serveres som en selvstendig rett eller som utradisjonelt tilbehør til hvitt kjøtt. Beter finnes i alle farger, og er veldig dekorative i en salat. Får du ikke tak i beter, så fungerer reddiker eller neper like bra.
OPPSKRIFT - Chili sin carne Tex Mex
Vi elsker enkle vegetarretter som er lette å tilberede, og som samtidig smaker himmelsk! Prøv denne varianten av Chili sin carne.
OPPSKRIFT - Surdeigsbrød uten gjær
Det er ikke vanskelig å bake surdeigsbrød, men det krever tålmodighet. Dette brødet har kulturer som fermenteres i flere omganger, og det blir fantastisk smakfullt og luftig.
OPPSKRIFT - Nøttestek med pistasj og tranebær
Lag julefest for vegetarspisende gjester med en nydelig nøttestek. Som vegetarisk alternativ til den tradisjonelle julematen er denne super, og det er ikke sikkert veggisene får ha den i fred!
OPPSKRIFT - Julens velkomstdrink
En herlig start på juleselskapet! En sprudlende og fargerik velkomstdrink med smak av jul. Server den i glass eller i en stor bolle, og la gjestene forsyne seg selv.
OPPSKRIFT - Mulled Wine
Mulled wine, en engelsk fetter av vår gløgg. Den er perfekt til selskapeligheter vinterstid, og er ikke så søt som gløggen. Visste du at også de gamle romerne drakk en drikk som minner om denne?
OPPSKRIFT - Norsk Thanksgiving med kalkunfilet
Det er snart "that time of year" igjen, men vi trenger kanskje ikke å gå "all in" med Thanksgivingfeiringen som amerikanerne gjør.
OPPSKRIFT - Sesamkylling fra Vestfold Fugl
Hva er vel bedre enn en nydelig hverdagsrett som er enkel å lage og servere? Bli inspirert av oppskriften på sesamkylling fra Vestfold fugl.
OPPSKRIFT - Viltsaus
Her får du en deilig viltsaus som imponerer gjestene. Prøv den, og se om den passer til noen av dine retter.
Lammesadel med rødbeter, rips og yoghurt
Nå som høsten er i anmarsj, smaker det ekstra godt med lam. Men vet du hva som passer til lammet? Jo, grillede rødbeter, rørt solbærgele og rødbeteknuter med geitost og mynte. Godt måltid.
OPPSKRIFT - Gresskarsuppe med byggryn
En liten forrett, lunsj eller hovedrett som passer til høsten? Da må du prøve denne gresskarsuppen.
OPPSKRIFT - Jordbærsalsa med ananas og chili
Salsa kan lages uten tomater. Her er en variant med jordbær, kiwi, ananas og chili, smakt til med hakkede krydderurter og lime. Sprekt og friskt tilbehør for eksempel til sommerens grillserveringer.
OPPSKRIFT - Enkel fish`n chips
Det er en grunn til at britene spiser rundt 380 millioner måltider fish & chips i året! Her er en oppskrift som trigger lengselen, selv for de mest innbarkede englandsfarere:
OPPSKRIFT - Klassisk rødvinssaus
Klassisk rødvinssaus passer til det meste av rødt kjøtt som lam og biff, og er kjempeenkelt å lage fra bunnen av!
OPPSKRIFT - Scotch eggs
Innbakte egg er populær snacks og piknikmat i England. Den kan også serveres som forrett, kanskje på et rede av salat eller spirer? Denne varianten er asiatisk-inspirert og smaker nydelig sammen med soyasaus eller søt chilisaus.
OPPSKRIFT - Speket eggeplomme
Saltede og tørkede eggeplommer krever god tid, men resultatet er nydelig. Et finrevet dryss av den gyllengule plommen er prikken over i’en i salat, til tapas eller over nykokt pasta.
OPPSKRIFT - Røkt ørret i wrap
Rask og enkel rett som kan singelpakkes for enklere servering.
OPPSKRIFT - Fisk- & skalldyrsgryte med safranaioli
Å servere en deilig skalldyrsuppe faller i smak hos mange.
OPPSKRIFTER - Enkle forretter til menyen
Pers kjøkken har satt sammen noen enkle oppskrifter på forretter som passer utmerket før en større hovedrett.
OPPSKRIFT - Falafel Banh Mi
Har du gjester som trenger mat på farten? Eller enkle, ferdiglagde matretter du slipper å lage midt i rushtiden på spisestedet ditt? Eller en enkel lunsj i kantina? Hva med å servere baguetter med mini-falafler i? En spennende rett som faller i smak hos de fleste.
OPPSKRIFT - Hvetekornspilaff
La kundene dine drømme seg bort til Hellas med hvetekornspilaff fra Findus. Enkelt, raskt og full av nydelige smaker.
OPPSKIFT - Pinxos som forrett på menyen
Pinxos er en enkel smårett eller forrett å tilføre i menyen. Raskt og enkelt å tilberede, slik at gjestene kan kose seg med dette mens du forbereder hovedretten.
OPPSKRIFT - Falafelburger med røbethummus
Vi sier ja takk til saftige vegetaralternativer til hamburgeren.
OPPSKRIFT - Frisk falafelbowl
Blir det enklere enn å blande sammen en salat med vegetaralternativet falafler? Nei, det tror ikke vi heller. Sett denne bowlen på lunsjmenyten.
OPPSKRIFT - Pinnekjøtt med rotmos
Den unike smaken av pinnekjøtt - eller lammeribbe - stammer fra gamle metoder; salting og tørking.
OPPSKRIFT - Tradisjonell ribbe
Det er de juletradisjonene som man har vokst opp med som barn og ung, som man alltid vil forbinde med julen. Og for mange blir det ikke julestemning uten ribbe.
OPPSKRIFT - Bakt torsk
Prøv en deilig torskerett på menyen med lekkert og smakfullt tilbehør.
OPPSKRIFT - Klassisk lutefisk
Lutefisk er et helt spesielt og velsmakende måltid basert på eldgamle, norske tradisjoner. Vi anbefaler å tilberede fisken i stekeovnen. Slik får den godgjort seg i egen kraft, og dermed den beste smaken og perfekte konsistens.
OPPSKRIFT - Italian style brokkolimedaljong
Sprøbakte brokkolimedaljonger med deilig tilbehør er en enkel rett som passer like godt til lunsjservering, som til middag eller kvelds
OPPSKRIFT - Ostekake med en ny vri
Har du prøvd å servere ostekake som er stekt i ovnen? Med en tykk kjeksbunn er denne kaken en blanding av en knasende og myk delikatesse.
OPPSKRIFT - Kylling Shawarma i pita
Kebab er populær gatemat, og vi gjør det enklere og tryggere for deg å servere autentisk kebab med saftig og smakfullt kyllingkjøtt.
OPPSKRIFT - Quinoa Bowl
Denne retten passer godt som et vegetarmåltid på menyen, eller i mindre porsjoner som forrett.
OPPSKRIFT - Veggieburger med ertekrem og sprøe, digge grønnsaksfries
Hva med å velge et kjøttfritt alternativ på menyen? Denne enkle og sunne retten fra Findus faller i smak hos fleste.
OPPSKRIFT - Crostini med tomatconcassé
Disse godbitene er supre som små apetittvekkere. Perfekte som tapas-retter eller på sensommerbuffeten. – Eksklusive munnfullerfor en rimelig penge!
OPPSKRIFT - Chili con pollo
Prøv en ny vri av chili con carne ved å bytte ut kjøttet med kyllingkjøtt. Enkelt, sunt og godt.
OPPSKRIFT - Urtebakt torskerygg med ovnsbakte grønnsaker
Mer fisk på menyen? Med urtebakt torskerygg vil du garantert imponere gjestene dine.
OPPSKRIFT - Steinsoppsuppe med kylling
Server en rykende fersk suppe til gjestene dine - denne vil ikke skuffe.
OPPSKRIFT - Råkostsalat med appelsin
Få litt påskestemning i salatbaren ved å servere råkostsalat med appelsin, eller bruk den sammen med grillet kyllingfilet i fajitas som en smakfull og sunn lunsjrett.
OPPSKRIFT - Magnars bacalao
Bacalao betyr torsk på spansk. Denne bacalaogryta er lett å lage. – Perfekt mat både til hverdag og til festlige anledninger.
OPPSKRIFT - Syltet rødløk
Rødløk er lilla av farge og er mildere på smak enn gul vanlig løk, og er best rå eller syltet. Syltet rødløk er enkelt å lage og en billig delikatesse som passer godt som tilbehør til det meste.
OPPSKRIFT - Salat med stekte pærer
Hva med å servere sommerens beste salat? Med stekte pærer får du en lun og sommerlig salat. Nydelig som forrett eller lunsj.
OPPSKRIFT - Byggrynskrem
Byggrynskrem er en gammel tradisjonsrett her i Norge. Denne smakfulle dessertvarianten har et sus av sunnhet og husmannskost i seg.
OPPSKRIFT - Grønnkål-smoothie
Denne knall grønne smoothien er supergod og supersunn. Prøv den som shot til frokostbuféen, som ren næringsdrikk i institusjon eller bare som en herlig forfriskning!
OPPSKRIFT - Gulrotkake
Den saftige gulrotkaken er en perfekt dessert som egner seg godt til servering. Med revne gulrøtter blir denne kaken ekstra saftig.
Stoli Salted Caramel hot chocolate
På kalde vinterdager er det ingen ting som frister mer enn en kopp varm kakao. Imponèr gjestene med denne kakaoen.
Hjemmelaget kjøttfri lasagne
Orkla Foods Norge har gitt oss denne gode oppskriften på kjøttfri lasagne, og anbefaler oss virkelig å teste ut produktet Anamma Vegofarse. - En klassisk rett med en ny vri.
OPPSKRIFT - Blomkålsuppe med eple og kardemomme
Her er en varmende, kremet og mettende suppe med duft av Orienten. Blomkålen er full av C-vitamin, og de grønne, spede bladene har masse smak som kan brukes.
OPPSKRIFT - Pai med revne rotgrønnsaker
Her er revet gulrot, sellerirot og kålrot brukt som fyll i en deilig pai. Har du andre rotgrønnsaker, så bruk dem. Server gjerne en grønn sprek salat til – ypperlig til lunsjmenyen!