Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Utvalgte oppskrifter

OPPSKRIFT - Julens velkomstdrink

En herlig start på juleselskapet! En sprudlende og fargerik velkomstdrink med smak av jul. Server den i glass eller i en stor bolle, og la gjestene forsyne seg selv.

Les mer

OPPSKRIFT - Mulled Wine

Mulled wine, en engelsk fetter av vår gløgg. Den er perfekt til selskapeligheter vinterstid, og er ikke så søt som gløggen. Visste du at også de gamle romerne drakk en drikk som minner om denne?

Les mer

OPPSKRIFT - Viltsaus

Her får du en deilig viltsaus som imponerer gjestene. Prøv den, og se om den passer til noen av dine retter.

Les mer

Lammesadel med rødbeter, rips og yoghurt

Nå som høsten er i anmarsj, smaker det ekstra godt med lam. Men vet du hva som passer til lammet? Jo, grillede rødbeter, rørt solbærgele og rødbeteknuter med geitost og mynte. Godt måltid.

Les mer

OPPSKRIFT - Enkel fish`n chips

Det er en grunn til at britene spiser rundt 380 millioner måltider fish & chips i året! Her er en oppskrift som trigger lengselen, selv for de mest innbarkede englandsfarere:

Les mer

OPPSKRIFT - Scotch eggs

Innbakte egg er populær snacks og piknikmat i England. Den kan også serveres som forrett, kanskje på et rede av salat eller spirer? Denne varianten er asiatisk-inspirert og smaker nydelig sammen med soyasaus eller søt chilisaus.

Les mer

OPPSKRIFT - Speket eggeplomme

Saltede og tørkede eggeplommer krever god tid, men resultatet er nydelig. Et finrevet dryss av den gyllengule plommen er prikken over i’en i salat, til tapas eller over nykokt pasta.

Les mer

OPPSKRIFT - Falafel Banh Mi

Har du gjester som trenger mat på farten? Eller enkle, ferdiglagde matretter du slipper å lage midt i rushtiden på spisestedet ditt? Eller en enkel lunsj i kantina? Hva med å servere baguetter med mini-falafler i? En spennende rett som faller i smak hos de fleste.

Les mer

OPPSKRIFT - Frisk falafelbowl

Blir det enklere enn å blande sammen en salat med vegetaralternativet falafler? Nei, det tror ikke vi heller. Sett denne bowlen på lunsjmenyten.

Les mer

OPPSKRIFT - Tradisjonell ribbe

Det er de juletradisjonene som man har vokst opp med som barn og ung, som man alltid vil forbinde med julen. Og for mange blir det ikke julestemning uten ribbe.

Les mer

OPPSKRIFT - Klassisk lutefisk

Lutefisk er et helt spesielt og velsmakende måltid basert på eldgamle, norske tradisjoner. Vi anbefaler å tilberede fisken i stekeovnen. Slik får den godgjort seg i egen kraft, og dermed den beste smaken og perfekte konsistens.

Les mer

OPPSKRIFT - Surdeigsbrød uten gjær

Det er ikke vanskelig å bake surdeigsbrød, men det krever tålmodighet. Dette brødet har kulturer som fermenteres i flere omganger, og det blir fantastisk smakfullt og luftig.

Les mer

OPPSKRIFT - Vegisterkaker

Herlige, små kaker av ris, blomkål og havregryn. - Et supert alternativ til de som velger vegansk, og kjekt å ha i ermet når du får gjester som ikke spiser kjøtt.

Les mer

OPPSKRIFT - Syltet rødløk

Rødløk er lilla av farge og er mildere på smak enn gul vanlig løk, og er best rå eller syltet. Syltet rødløk er enkelt å lage og en billig delikatesse som passer godt som tilbehør til det meste.

Les mer

OPPSKRIFT - Rømmegrøt

Rømmegrøt passer like godt til hverdags og fest, og for mange nordmenn blir det ikke skikkelig feiring uten rømmegrøten på bordet.

Les mer

OPPSKRIFT - Byggrynskrem

Byggrynskrem er en gammel tradisjonsrett her i Norge. Denne smakfulle dessertvarianten har et sus av sunnhet og husmannskost i seg.

Les mer

OPPSKRIFT - Grønnkål-smoothie

Denne knall grønne smoothien er supergod og supersunn. Prøv den som shot til frokostbuféen, som ren næringsdrikk i institusjon eller bare som en herlig forfriskning!

Les mer

OPPSKRIFT - Gulrotkake

Den saftige gulrotkaken er en perfekt dessert som egner seg godt til servering. Med revne gulrøtter blir denne kaken ekstra saftig.

Les mer

Hjemmelaget kjøttfri lasagne

Orkla Foods Norge har gitt oss denne gode oppskriften på kjøttfri lasagne, og anbefaler oss virkelig å teste ut produktet Anamma Vegofarse. - En klassisk rett med en ny vri.

Les mer

OPPSKRIFT - Lys lapskaus

Lapskaus er en klassiker som alltid slår an, både ved fest eller hverdag. Dessuten er den matsvinn-vennlig; det du har av rotgrønnsaks-rester går i gryta. En lun og næringsrik rett for høsten.

Les mer

OPPSKRIFT - Potetsalat

Potetsalat passer til det meste, men her er en variant med hele poteter blandet i en lun salat med friske urter, vårløk og en frisk, deilig vinaigrette.

Les mer

OPPSKRIFT - Chili sin carne

En herlig variant av gryteretten chili con carne - men uten kjøtt. En rett som passer fint til en kjøttfri mandag eller som et kjøttfritt alternativ på menyen. Bønner og grønnsaker som gulrøtter, tomater, paprika og søtpotet spiller hovedrollen.

Les mer