Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Utvalgte oppskrifter

OPPSKRIFT - Grillede grønnsaker med hummus og tzatziki

Å grille grønnsakene fremhever smaken og gjør dem ekstra saftige. Skiver av grønnsaker pensles med olje og legges på grillen. Grill gjerne skiver av mange forskjellige grønnsaker, det blir festlig på sommerbuffeen. Grillede grønnsaker kan serveres varme, lune og kalde.

Les mer

OPPSKRIFT - Kyllingspyd med cæsarsalat

En ny vri på den klassiske cæsarsalaten! Sprø salat vendt i en deilig dressing, toppet med parmesan og krutonger, servert med saftig, grillede kyllingspyd og sprøtt bacon. Server til øltørste gjester, som en siderett, eller sett den på sommerens tapasmeny!

Les mer

OPPSKRIFT - Rømmegrøt

Rømmegrøt passer like godt til hverdags og fest, og for mange nordmenn blir det ikke skikkelig feiring uten rømmegrøten på bordet.

Les mer

OPPSKRIFT - Rømmevafler

Alle liker vafler! Med rømme blir vaflene ekstra gode og ekstra sprø. Server vaflene med det tilbehøret du liker best - syltetøy, sukker, rømme, krem, iskrem eller brunost. Det er bare fantasien som setter grenser.

Les mer

OPPSKRIFT - Okonomiyaki

Dette er visstnok favoritten på frukt.no -kontoret for tiden! Okonomiyaki er en japansk pannekakeomelett; en smakfull klassiker. Okonomi betyr omtrent «bruk hva du vil» og yaki betyr «steke». Kål er hovedingrediensen.

Les mer

OPPSKRIFT - Falafel

Falafel er vegetarboller eller kaker laget av moste kikerter med opprinnelse fra Midtøsten. En smakfull, lett og vårlig vegetarrett som er enkel å lage.

Les mer

OPPSKRIFT - Betesalat med couscous

En frisk og deilig salat som gjerne kan serveres som en selvstendig rett eller som utradisjonelt tilbehør til hvitt kjøtt. Beter finnes i alle farger, og er veldig dekorative i en salat. Får du ikke tak i beter, så fungerer reddiker eller neper like bra.

Les mer

OPPSKRIFT - Surdeigsbrød uten gjær

Det er ikke vanskelig å bake surdeigsbrød, men det krever tålmodighet. Dette brødet har kulturer som fermenteres i flere omganger, og det blir fantastisk smakfullt og luftig.

Les mer

OPPSKRIFT - Julens velkomstdrink

En herlig start på juleselskapet! En sprudlende og fargerik velkomstdrink med smak av jul. Server den i glass eller i en stor bolle, og la gjestene forsyne seg selv.

Les mer

OPPSKRIFT - Mulled Wine

Mulled wine, en engelsk fetter av vår gløgg. Den er perfekt til selskapeligheter vinterstid, og er ikke så søt som gløggen. Visste du at også de gamle romerne drakk en drikk som minner om denne?

Les mer

OPPSKRIFT - Viltsaus

Her får du en deilig viltsaus som imponerer gjestene. Prøv den, og se om den passer til noen av dine retter.

Les mer

Lammesadel med rødbeter, rips og yoghurt

Nå som høsten er i anmarsj, smaker det ekstra godt med lam. Men vet du hva som passer til lammet? Jo, grillede rødbeter, rørt solbærgele og rødbeteknuter med geitost og mynte. Godt måltid.

Les mer

OPPSKRIFT - Enkel fish`n chips

Det er en grunn til at britene spiser rundt 380 millioner måltider fish & chips i året! Her er en oppskrift som trigger lengselen, selv for de mest innbarkede englandsfarere:

Les mer

OPPSKRIFT - Scotch eggs

Innbakte egg er populær snacks og piknikmat i England. Den kan også serveres som forrett, kanskje på et rede av salat eller spirer? Denne varianten er asiatisk-inspirert og smaker nydelig sammen med soyasaus eller søt chilisaus.

Les mer

OPPSKRIFT - Speket eggeplomme

Saltede og tørkede eggeplommer krever god tid, men resultatet er nydelig. Et finrevet dryss av den gyllengule plommen er prikken over i’en i salat, til tapas eller over nykokt pasta.

Les mer

OPPSKRIFT - Falafel Banh Mi

Har du gjester som trenger mat på farten? Eller enkle, ferdiglagde matretter du slipper å lage midt i rushtiden på spisestedet ditt? Eller en enkel lunsj i kantina? Hva med å servere baguetter med mini-falafler i? En spennende rett som faller i smak hos de fleste.

Les mer

OPPSKRIFT - Frisk falafelbowl

Blir det enklere enn å blande sammen en salat med vegetaralternativet falafler? Nei, det tror ikke vi heller. Sett denne bowlen på lunsjmenyten.

Les mer

OPPSKRIFT - Tradisjonell ribbe

Det er de juletradisjonene som man har vokst opp med som barn og ung, som man alltid vil forbinde med julen. Og for mange blir det ikke julestemning uten ribbe.

Les mer

OPPSKRIFT - Klassisk lutefisk

Lutefisk er et helt spesielt og velsmakende måltid basert på eldgamle, norske tradisjoner. Vi anbefaler å tilberede fisken i stekeovnen. Slik får den godgjort seg i egen kraft, og dermed den beste smaken og perfekte konsistens.

Les mer

OPPSKRIFT - Syltet rødløk

Rødløk er lilla av farge og er mildere på smak enn gul vanlig løk, og er best rå eller syltet. Syltet rødløk er enkelt å lage og en billig delikatesse som passer godt som tilbehør til det meste.

Les mer

OPPSKRIFT - Byggrynskrem

Byggrynskrem er en gammel tradisjonsrett her i Norge. Denne smakfulle dessertvarianten har et sus av sunnhet og husmannskost i seg.

Les mer

OPPSKRIFT - Grønnkål-smoothie

Denne knall grønne smoothien er supergod og supersunn. Prøv den som shot til frokostbuféen, som ren næringsdrikk i institusjon eller bare som en herlig forfriskning!

Les mer

OPPSKRIFT - Gulrotkake

Den saftige gulrotkaken er en perfekt dessert som egner seg godt til servering. Med revne gulrøtter blir denne kaken ekstra saftig.

Les mer

Hjemmelaget kjøttfri lasagne

Orkla Foods Norge har gitt oss denne gode oppskriften på kjøttfri lasagne, og anbefaler oss virkelig å teste ut produktet Anamma Vegofarse. - En klassisk rett med en ny vri.

Les mer