Utvalgte oppskrifter
OPPSKRIFT - Rømmevafler
Alle liker vafler! Med rømme blir vaflene ekstra gode og ekstra sprø. Server vaflene med det tilbehøret du liker best - syltetøy, sukker, rømme, krem, iskrem eller brunost. Det er bare fantasien som setter grenser.
OPPSKRIFT - Bakst med en vri
Vi har samlet noen av årets største bakefavoritter. - God vårbakst!
OPPSKRIFT - Coq au vin (kylling i rødvin)
Dette er en opprinnelig fransk rett som lenge har vært populær over hele verden. Denne varmer ekstra godt på denne tiden av året.
Vintergrønt i sesong
En skulle kanskje ikke tro det, men det finnes faktisk frukt og grønnsaker som er i sesong i de kalde vintermånedene, også.
Hjemmelaget kjøttfri lasagne
Orkla Foods Norge har gitt oss denne gode oppskriften på kjøttfri lasagne, og anbefaler oss virkelig å teste ut produktet Anamma Vegofarse. - En klassisk rett med en ny vri.
OPPSKRIFT - Brokkolisuppe
Hva er vel bedre enn å servere en varm brokkolisuppe på høstens kalde dager? Enkel og billig mat til storkjøkkenet.
OPPSKRIFT - Steamed buns med ribberester og hurtigsyltede grønnsaker
Ribberester til overs etter jul? Bruk det til denne asiatisk-inspirerte retten!
OPPSKRIFT - Fruktsalat til jul
En frisk og fargerik fruktsalat er ofte den perfekte avslutningen på et godt måltid. Med frukt og krydder som fiken, klementiner, røde epler, kanel og stjerneanis får fruktsalaten en smak av jul.
OPPSKRIFT - Mullingatawny-suppe
Denne suppen serveres i Grevinnen og Hovmesteren: En deilig indisk hønsesuppe med karri og linser, en klassiker med røtter fra kolonitiden, med massevis av karri og linser. Grevinnen foretrekker suppen med sherry til. – Og bruk gjerne høne, om du får tak i det!
OPPSKRIFT - Julesalat med pinnekjøtt
Overask gjestene dine med en frisk salat med julens «restemat». Gjestene dine vil sette pris på en pause fra den tradisjonelle julematen, og samtidig får dere brukt overskuddsmaten!
OPPSKRIFT - Focaccia med blomster
Det er aldri feil å spille på identitet og særpreg. Du kan skape noe som stikker seg ut og blir husket av gjesten. - Lag en focaccia som ser ut som et lite kunstverk og gi blomsterfocacciaen ekstra smak med grønnsaker, urter og krydder. Lekkert på tapasbordet!
OPPSKRIFT - Sandwich med tonkatsu
Asiatiske smaker er i vinden, og vil du lage noe ordentlig digg til gjestene dine, kan du lage en tonkatsu sandwich, eller en tonkatsu sando, som de kaller det i Japan. Deilig, panert svinenakke servert i toast med finstrimlet kål og tonkatsusaus. Denne vil slå an!
OPPSKRIFT - Kanelknuter
Kjært barn har mange navn. Disse lekre og velduftende kanelknutene omtales ofte som kanelsnurrer, kanelboller, skillingsboller eller "kanel i svingene".
OPPSKRIFT - Fårikål
Høsten er tid for fårikål. Og siste torsdag i september hvert år feires Fårikålens Festdag, så kok en stor kjele med minst like mye hodekål som kjøtt, og inviter venner eller familie rundt bordet.
OPPSKRIFT - Ananas og ingefærøl med vaniljesaus
Prøv en forfriskende og deilig krysning av dessert og leskende, kald drikke. Det er perfekt på de varmeste sommerdagene. – Og om du allerede har kuleis i isdisken, serverer du denne i en håndvending.
OPPSKRIFT - Skolebrød med vaniljekrem
Denne oppskriften gir store, luftige og saftige skolebrød. Fylt med vaniljekrem og toppet med melis og kokos vil de garantert bli en favoritt hos mange!
OPPSKRIFT - Grillede grønnsaker med hummus og tzatziki
Å grille grønnsakene fremhever smaken og gjør dem ekstra saftige. Skiver av grønnsaker pensles med olje og legges på grillen. Grill gjerne skiver av mange forskjellige grønnsaker, det blir festlig på sommerbuffeen. Grillede grønnsaker kan serveres varme, lune og kalde.
OPPSKRIFT - Kyllingspyd med cæsarsalat
En ny vri på den klassiske cæsarsalaten! Sprø salat vendt i en deilig dressing, toppet med parmesan og krutonger, servert med saftig, grillede kyllingspyd og sprøtt bacon. Server til øltørste gjester, som en siderett, eller sett den på sommerens tapasmeny!
OPPSKRIFT - Kaldbrygget kaffe
Sommeren står for dør, og hva passer da bedre enn en forfriskende tørsteslukker som også ikke koster all verden?
OPPSKRIFT - Kyllingspyd med mango og peanøttsaus
Kyllingspyd er både enkelt å tilberede, og enkelt å spise for gjestene. Passer godt til arrangementer der fingermat står på menyen, eller som en appetittvekker til gjestene.
OPPSKRIFT - Asiatisk Bowl
Prøv denne friske asiatiske bowlen med nudler og kyllingkjøttboller fra Vestfold Fugl.
OPPSKRIFT - Borscht – Ukrainsk rødbetsuppe med kål og gulrøtter
Denne suppen er et herlig innslag på bordet, og kommer opprinnelig fra Ukraina. Den er veldig populær i mange øst-europeiske land og i Sentral-Europa. Her er grunnoppskriften, men lag gjerne din egen vri!
OPPSKRIFT - Okonomiyaki
Dette er visstnok favoritten på frukt.no -kontoret for tiden! Okonomiyaki er en japansk pannekakeomelett; en smakfull klassiker. Okonomi betyr omtrent «bruk hva du vil» og yaki betyr «steke». Kål er hovedingrediensen.
OPPSKRIFT - Falafel
Falafel er vegetarboller eller kaker laget av moste kikerter med opprinnelse fra Midtøsten. En smakfull, lett og vårlig vegetarrett som er enkel å lage.
OPPSKRIFT - Betesalat med couscous
En frisk og deilig salat som gjerne kan serveres som en selvstendig rett eller som utradisjonelt tilbehør til hvitt kjøtt. Beter finnes i alle farger, og er veldig dekorative i en salat. Får du ikke tak i beter, så fungerer reddiker eller neper like bra.
OPPSKRIFT - Surdeigsbrød uten gjær
Det er ikke vanskelig å bake surdeigsbrød, men det krever tålmodighet. Dette brødet har kulturer som fermenteres i flere omganger, og det blir fantastisk smakfullt og luftig.
OPPSKRIFT - Chili sin carne Tex Mex
Vi elsker enkle vegetarretter som er lette å tilberede, og som samtidig smaker himmelsk! Prøv denne varianten av Chili sin carne.
OPPSKRIFT - Asiatisk grønnsakssuppe ramen
Ramen er en japansk, tradisjonell nudelsuppe. Det finnes mange varianter, men grønnsaker, nudler og egg er gjerne alltid med. Bruk dine favorittgrønnsaker,og gjerne bønnespirer.
OPPSKRIFT - Nøttestek med pistasj og tranebær
Lag julefest for vegetarspisende gjester med en nydelig nøttestek. Som vegetarisk alternativ til den tradisjonelle julematen er denne super, og det er ikke sikkert veggisene får ha den i fred!
OPPSKRIFT - Julens velkomstdrink
En herlig start på juleselskapet! En sprudlende og fargerik velkomstdrink med smak av jul. Server den i glass eller i en stor bolle, og la gjestene forsyne seg selv.
OPPSKRIFT - Mulled Wine
Mulled wine, en engelsk fetter av vår gløgg. Den er perfekt til selskapeligheter vinterstid, og er ikke så søt som gløggen. Visste du at også de gamle romerne drakk en drikk som minner om denne?
Lammesadel med rødbeter, rips og yoghurt
Nå som høsten er i anmarsj, smaker det ekstra godt med lam. Men vet du hva som passer til lammet? Jo, grillede rødbeter, rørt solbærgele og rødbeteknuter med geitost og mynte. Godt måltid.
OPPSKRIFT - Gresskarsuppe med byggryn
En liten forrett, lunsj eller hovedrett som passer til høsten? Da må du prøve denne gresskarsuppen.
OPPSKRIFT - Jordbærsalsa med ananas og chili
Salsa kan lages uten tomater. Her er en variant med jordbær, kiwi, ananas og chili, smakt til med hakkede krydderurter og lime. Sprekt og friskt tilbehør for eksempel til sommerens grillserveringer.
OPPSKRIFT - Klassisk rødvinssaus
Klassisk rødvinssaus passer til det meste av rødt kjøtt som lam og biff, og er kjempeenkelt å lage fra bunnen av!
OPPSKRIFT - Scotch eggs
Innbakte egg er populær snacks og piknikmat i England. Den kan også serveres som forrett, kanskje på et rede av salat eller spirer? Denne varianten er asiatisk-inspirert og smaker nydelig sammen med soyasaus eller søt chilisaus.
OPPSKRIFT - Speket eggeplomme
Saltede og tørkede eggeplommer krever god tid, men resultatet er nydelig. Et finrevet dryss av den gyllengule plommen er prikken over i’en i salat, til tapas eller over nykokt pasta.
OPPSKRIFT - Hvetekornspilaff
La kundene dine drømme seg bort til Hellas med hvetekornspilaff fra Findus. Enkelt, raskt og full av nydelige smaker.
OPPSKRIFT - Falafelburger med røbethummus
Vi sier ja takk til saftige vegetaralternativer til hamburgeren.
OPPSKRIFT - Pinnekjøtt med rotmos
Den unike smaken av pinnekjøtt - eller lammeribbe - stammer fra gamle metoder; salting og tørking.
OPPSKRIFT - Tradisjonell ribbe
Det er de juletradisjonene som man har vokst opp med som barn og ung, som man alltid vil forbinde med julen. Og for mange blir det ikke julestemning uten ribbe.
OPPSKRIFT - Klassisk lutefisk
Lutefisk er et helt spesielt og velsmakende måltid basert på eldgamle, norske tradisjoner. Vi anbefaler å tilberede fisken i stekeovnen. Slik får den godgjort seg i egen kraft, og dermed den beste smaken og perfekte konsistens.
OPPSKRIFT - Quinoa Bowl
Denne retten passer godt som et vegetarmåltid på menyen, eller i mindre porsjoner som forrett.
OPPSKRIFT - Veggieburger med ertekrem og sprøe, digge grønnsaksfries
Hva med å velge et kjøttfritt alternativ på menyen? Denne enkle og sunne retten fra Findus faller i smak hos fleste.
OPPSKRIFT - Chili con pollo
Prøv en ny vri av chili con carne ved å bytte ut kjøttet med kyllingkjøtt. Enkelt, sunt og godt.
OPPSKRIFT - Urtebakt torskerygg med ovnsbakte grønnsaker
Mer fisk på menyen? Med urtebakt torskerygg vil du garantert imponere gjestene dine.
OPPSKRIFT - Steinsoppsuppe med kylling
Server en rykende fersk suppe til gjestene dine - denne vil ikke skuffe.
OPPSKRIFT - Råkostsalat med appelsin
Få litt påskestemning i salatbaren ved å servere råkostsalat med appelsin, eller bruk den sammen med grillet kyllingfilet i fajitas som en smakfull og sunn lunsjrett.
OPPSKRIFT - Magnars bacalao
Bacalao betyr torsk på spansk. Denne bacalaogryta er lett å lage. – Perfekt mat både til hverdag og til festlige anledninger.
Stoli Salted Caramel hot chocolate
På kalde vinterdager er det ingen ting som frister mer enn en kopp varm kakao. Imponèr gjestene med denne kakaoen.
OPPSKRIFT - Potetsalat
Potetsalat passer til det meste, men her er en variant med hele poteter blandet i en lun salat med friske urter, vårløk og en frisk, deilig vinaigrette.