Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Personvern & Informasjonskapsler (cookies)

Servicegrossisten tar personvern og sikkerhet på alvor. Les mer om hvilke data vi behandler og hvordan dette håndteres.

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen beskriver hvilke opplysninger vi samler inn om våre registrerte kunder og om besøkende på våre internettsider, hvordan og hvorfor vi samler inn og bruker opplysningene samt hvordan vi ivaretar våre kunders rettigheter og reglene i personvernlovgivningen.

Eksempler på informasjon som innhentes:

  • Firmanavn
  • Kontaktperson
  • Firmaadresse/fakturaadresse
  • Telefonnummer og e-postadresse
  • Informasjon om din bruk av nettsiden, i form av blant annet hvilke undersider som besøkes, nettleserinstillinger og IP-adresse

Behandlingsansvarlig:

Servicegrossistene AS ved administrerende direktør er behandlingsansvarlig for persondataene på veiene av virksomheten og sine medlemmer.

Kontaktinformasjon:
Servicegrossistene AS (org. no. 933 444 724),
Lilleakerveien 2B, 0283 Oslo,
Postboks 504, 1327 Lysaker,
Tlf. 32 21 80 00, firmapost@sg.no


Hva brukes personopplysningene til?

Servicegrossistene AS har valgt å definere to ulike "regelsett" ved behandling av personopplysninger:

  1. Der formål er å kunne gjennomføre en avtale om kjøp, betaling og levering, for eksempel ved å kunne kommunisere om leveranser, avvik og driftsmeldinger på SMS og epost. Her defineres hver enkelt henvendelse eller bestilling som et enkeltstående begrenset samtykke.
  2. I markedsrelaterte tjenester som nyhetsbrev, informasjon om varemesser, kampanjetilbud og lignende kan samtykke når som helst gis, endres eller trekkes tilbake via av en personlig lenke inkludert i hver enkelt utsendelse. 

 

Hvordan informasjon innhentes?

Servicegrossistene AS samler inn opplysninger gjennom skjemaer på våre nettsider. Det er frivillig å oppgi denne informasjonen. Registrering, lagring og oppbevaring skjer i henhold til arkivlovgivningen.
Informasjon innhentes gjennom skjema på sg.no, kundeundersøkelse og leverandørevaluering lagres i vårt CRM-system som brukes til automatisert markeds- og kundekommunikasjon.
Kredittinformasjon innhentes om kunder innhentes fra Bisnode.
Vi oppbevarer personopplysningene kun så lenge det er nødvendig ut fra de formål som er beskrevet i avsnittene ovenfor eller for å oppfylle bestemte lovkrav. Dette innebærer at lagringstiden for ulike typer opplysninger vil kunne variere. Bokføringsloven gjør at fakturaopplysninger må lagres i minst 5 år.

 

Informasjonskapsler (cookies*)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlige digitale flater, f.eks. nettbutikk, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedene våre. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics.

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies*, som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.


Servicegrossistene AS lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter på våre nettsteder i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.
En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Servicegrossistene AS bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

Følgende informasjonskapsler brukes på dette nettstedet
__utma. Brukes til å måle din bevegelse inne på våre sider.
__utmz. Brukes til å måle hvilket nettsted eller lenke du kom fra.
__utmb og __utmc. Brukes til å måle hvor lenge du er på hver side, og hvor lenge hele besøket varer. (Utløper når nettleserøkten avsluttes)
_ga, _gat og _gid er knyttet til Google Analytics, som vi benytter for å innhente besøksstatistikk, f.eks. hvor besøkende kommer fra, hvilke sider som besøkes og hvor lang tid besøket varer.  Les mer om  Google Analytics cookies her.

I tillegg til Google Analytics bruker EpiServer følgende cookies:
.ASPXANONYMOUS. Brukes til å identifisere hvorvidt du er innlogget eller ikke.
.ASPXROLES. Brukes til å vise rett innhold i forholdt til de data du er registrert med som kunde.
.EPiServerLogin. Brukes til å huske hvilken kunde du er logget på som sammen med ASP.NET_SessionId (Utløper når nettleserøkten avsluttes)
EPiForm. Brukes for at du skal kunne fortsette å arbeide med et skjema du ikke har sendt inn ennå.

* En «cookie» er en liten tekstfil som lagres på din pc. Servicegrossistene bruker «cookien» til å kjenne deg igjen og se hva du gjør mens du besøker nettstedet. Det er også vanlig å lagre valg og innstillinger du har gjort på nettstedet i en «cookie». Informasjonen vi samler inn via «cookies» bruker vi til å analysere besøkstrender, slik at vi kan se om nettstedet fungerer slik det skal og til å forbedre nettstedet. 

Hvis du ikke ønsker «cookies» på din pc bør du endre innstillingene i nettleseren din før du besøker sg.no. Når nettleseren ikke aksepterer «cookies» risikerer du at sg.no og andre nettsteder ikke virker.

 

Chat

Det er mulig å kontakte Servicegrossistene AS via chat. For at vi enklere skal kunne sette samtalen i sammenheng med ditt kundenummer må du registrere navn og e-post før du starter samtalen. Disse opplysningene deles ikke med andre virksomheter, og slettes når vi får beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta informasjon fra oss.

 

Deaktivering og sletting av informasjonskapsler

Du kan slette alle informasjonskapsler i nettleseren din etter å ha besøkt nettstedet. Du kan også deaktivere bruk av informasjonskapsler i nettleseren din. På nettvett kan du lese om hvordan det kan gjøres.

 

Hvordan slettes opplysningene?

Informasjon slettes på oppfordring ved å kontakte oss.

 

Utlevering av informasjon til tredjepart?

Servicegrossistene tillater IKKE tredjeparts informasjonskapsler/cookies i vår handelsløsning. Personopplysningene deles ikke med utenforstående tredjeparter.

 

Dine rettigheter

I henhold til gjeldende personopplysningslovgivning har du blant annet rett til innsyn i egne personopplysninger, samt krav om retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger om deg.


Hvor behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke, kan du til enhver tid trekke samtykket tilbake.
Dersom du mener at Servicegrossistene AS ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.