Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

SG Bodø - Servicegrossistenes nyeste grossist

Forfatter: Gourmet nr. 5 2020

SG Bodø - Servicegrossistenes nyeste grossist

Da Servicegrossistene lenge hadde sett at det var behov for en fleksibel og fremoverlent storhusholdningsgrossist i Bodø og områdene rundt, ble SG Bodø en realitet 1. januar 2020.

Bransjeveteran Roger Løngaard skulle lede den nye fullsortimentsgrossisten som i tillegg til å tilby hele Servicegrossistenes sortiment, skulle ha en sterk fisk og sjømatprofil. Det skulle bli et spesielt år å etablere seg i, men Roger er likevel veldig fornøyd med hvordan markedet har tatt imot SG Bodø. 

 

Store fordeler med sentral plassering

Bodø har de siste årene opplevd et virkelig kulinarisk løft når det kommer til byens restauranttilbud. Beliggende ved et av verdens beste og rikeste fangstområder for fisk og skalldyr, kan Bodø friste med de aller ypperste og ferskeste råvarene som er å oppdrive. Roger Løngaard forteller at flere av de ansatte hos SG Bodø har lang erfaring fra andre fiske- og sjømatbedrifter, og at denne kategorien naturlig nok er noe det satses ekstra mye på. Bodø har blitt en by der mange av de ca. 55.000 innbyggere regelmessig går ut og spiser, og har også blitt et yndet reisemål for både norske og utenlandske matturister. SG Bodø har mange kunder fra byens restaurantliv,  og Roger forteller videre om viktigheten av å være sentralt plassert. SG Bodø finner man på Burøya, i umiddelbar nærhet til sentrum. «Vi er på en måte restaurantenes egen mathall», sier Roger. «Hos oss driver vi et levende «supermarked» for restaurant- og storhusholdningskunder, og vi er ikke bare en omlastningsentral der ferdigpakkede transportbur trilles fra lastebil til lastebil!»

 

Sortimentbredden en suksessfaktor

Etter hvert som stadig flere topprestauranter åpner i nordlandsbyen, merker SG Bodø at det stilles stadig høyere krav til kvalitet og sortiment. Med lokal forankring, personlig service og spisskompetanse innen de fleste varekategorier, velger flere og flere restauratører å handle hos SG Bodø. Spesielt kjærkomment er at du faktisk får alt på samme sted. Fisken som sprellet utenfor Lofotveggen i går, eller vinflasken som ble tappet i Burgund for tyve år siden. Dette er varer du får hos SG Bodø. Selvfølgelig leveres også et komplett, mer standard storhusholdningssortiment også, men det er bredden i sortimentet som kundene virkelig setter pris på. SG Bodø er overhodet ikke bare en grossist tilpasset «fine dining»-restauranter. Uansett serveringskonsept, finner aller kunder riktige varer til riktig pris.

Med lidenskap for fisk og sjømat, jobber Roger og teamet hans hver eneste dag for å skaffe til veie de aller beste råvarene. «Når du er på fornavn med fiskebåtskipperne i havna, bør vi ha de beste  forutsetninger for å skaffe det aller beste fra dagens fangst», sier Roger og smiler. «Det er  også det som gjør denne bransjen så morsom!»  I tillegg til fersk fisk og sjømat satser grossisten stort på alkoholkategorien, og på frukt og grønt.  «Dette er viktige varer for våre kunder, og SG Bodø har etter bare 10 måneders drift rukket og bli en viktig leverandør og sparringspartner for byens restauranter og profesjonelle kunder som følge av det attraktive varetilbudet. Ved å kunne skreddersy sortimenter for samtlige kunder, sparer også kundene tid ved å kun ha én leverandør å forholde seg til. Én bestilling, én levering, én faktura – dette er noe kundene liker!», sier den entusiastiske grossereren.

 

Takk til Bodøs befolkning

I et år som ikke ligner på noen andre år vi har hatt tidligere, forteller Roger at han er takknemlig og ydmyk for måten lokalbefolkningen har støttet opp om byens restauranter under koronapandemien. Til tross for strenge retningslinjer, har folk besøkt restaurantene og spisestedene flittig, og Bodøs innbyggere har vært rause. «Det har naturlig nok også vært noen magre måneder, men den fantastiske sommeren 2020 vil vi aldri glemme. Vi skal komme oss gjennom dette, og gleder oss til mange, mange år på lag med Bodøs restauranter, kaféer og øvrige spisesteder», avslutter Roger før vi i Gourmet beveger oss mot torget for et velsmakende besøk på restauranten «Lystpå»

 

 

 

 

Foto: Dan Mariner