Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

OPPSKRIFT - Asiatisk grønnsakssuppe ramen

Forfatter: Gourmet

OPPSKRIFT - Asiatisk grønnsakssuppe ramen

Ramen er en japansk, tradisjonell nudelsuppe. Det finnes mange varianter, men grønnsaker, nudler og egg er gjerne alltid med. Bruk dine favorittgrønnsaker,og gjerne bønnespirer.

Gir ca. 8 posjoner. 

Du trenger:

 

  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 4 ss rapsolje
  • 1 stk. rødløk i tynne ringer
  • 400 g brokkoli i små buketter
  • 2 bunter vårløk i strimler
  • 1 stk. rød paprika i strimler
  • 1 stk. mango i strimler
  • 2 l grønnsaksbuljong (utblandet)
  • 8 ts søt soyasaus (kecap manis)
  • 160 g bønnespirer
  • 20 blader frisk spinat
  • 4 egg kokt i 6 minutter
  • 400 g nudler

Slik gjør du:


Kok opp buljongen. Kok nudlene i egen kjele etter anvisning på pakken. Varm oljen i en wokpanne eller tykkbunnet kjele, og fres rødløk, hvitløk og ingefær blankt. Tilsett brokkoli og paprika og wok et par minutter. Hell over buljong og soyasaus og kok opp. Tilsett spinat og spirer, Skrell og del eggene i to. Fordel kokte nudler, buljong og grønnsaker i åtte suppeboller. Ha et halvt egg i hver bolle, og server suppen umiddelbart. Server gjerne suppen med et dryss finhakket koriander eller ristet sesamfrø.