Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Moestue Grape Selection; En garanti for kvalitet

Moestue Grape Selection; En garanti for kvalitet

Helt siden lovverket åpnet opp for vinimport i privat regi i 1996, har Christopher Moestue og Moestue Grape Selections vært en av de viktigste aktørene på markedet. Som Norges første vinkelner og pioner innen vinfaglig utdanning, har Moestue vært en av de fremste ambassadører for den store og brede vininteressen vi opplever i Norge i dag.

Det begynte på Bagatelle

Christopher Moestue var kokken som skulle bli den første rendyrkede vinkelneren i Norge. Den legendariske Oslo-restauranten Bagatelle, med røtter tilbake til 1931, ble en viktig arena for norsk vininteresse. Da Eyvind Hellstrøm overtok som kjøkkensjef i 1982, ble restauranten en foregangsinstitusjon for den trenden vi ser i dag, med et bredt utvalg restauranter som har fokus på kulinariske opplevelser i kombinasjon med vin og annen drikke. I 1987 ble Christopher Moestue tilbudt jobb som 50 prosent kokk og 50 prosent vinkelner av Hellstrøm. I praksis ble stillingen raskt en ren vinkelnerpost, og Christopher ble Norges første vinkelner.

 

Trang til å videreformidle

Interessen for vin og vinfaget ble stadig større for Christopher Moestue, og etter hvert meldte det seg et behov for å videreformidle dette og bidra til å utdanne nye generasjoner vinkelnere. Christopher utviklet vinkelnerkursene for Gastronomisk Institutt i Stavanger på tidlig 90-tall, og viderefører fremdeles kursene på Kulinarisk Akademi i Oslo. I tillegg har han også undervist om vin til mange hundre studenter på Norges Hotellhøgskole.

 

Folk fortjente bedre

Da vinimport-monopolet ble opphevet i 1996, var Vinmonopolets sortiment forutsigbart og temmelig kjedelig. «Etter å ha jobbet dedikert med vin i mange år, var det naturlig for meg å gripe sjansen som nå bød seg», forteller Christopher. «Jeg hadde allerede i mange år opplevd mine gjesters og studenters økende interesse for god vin, og folk fortjente et bedre og bredere utvalg». Det ble derfor naturlig for Christopher å stable et importselskap på bena så snart som mulig, og Moestue Grape Selections ble en realitet.

 

En enkel forretningsidé

«Da jeg startet opp, hadde jeg en helt klar formening om hva jeg skulle drive med», forteller Christopher; «jeg skulle selge kvalitetsvin med historie og identitet. Står det mitt navn på etiketten, skal kunden vite at han har kjøpt en god vin!», konstanteter han. Det er den store interessen hans for vin fra tradisjonelle europeiske vinland som har lagt grunnlaget for Moestue Grape Selections’ sortiment.

 

Fokus på Horeca

Salgssjef Illianna Osterhammel forteller at Moestue Grape Selections er en av aktørene med høyest andel av Horeca-salg i bransjen. «I vårt salgsteam finner du dyktige fagpersoner, alle med vinfaglig utdannelse», sier hun. «Når våre Horecakunder ringer oss, snakker de med likesinnede. Vi er ikke bare selgere, men også faglige sparringspartnere! Moestue Grape Selections kan med andre ord hjelpe deg med å utforme et vinkart skreddersydd til din restaurant og din meny!» Illianna forklarer at gode viner finnes i alle prisklasser, og selv rimeligere viner fra Moestue er av høyeste kvalitet. Et annet viktig moment som Illianna tar opp, er Moestue Grape Selections’ prismodell: «Der andre importører ofte tar en høyere pris i Horeca, har vi valgt å prise våre varer likt med Vinmonopolet. Dette er en prismodell vi har lykkes med, og vi ser en tydelig vekst i salget til Servicegrossistenes kunder», påstår hun.