This site does not support Internet Explorer 10 or lower. Follow this link to select a different browser.

Personvern & Informasjonskapsler (cookies)

Servicegrossisten tar personvern og sikkerhet på alvor. Les mer om hvilke data vi behandler og hvordan dette håndteres.

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen beskriver hvilke opplysninger vi samler inn om våre registrerte kunder og om besøkende på våre internettsider, hvordan og hvorfor vi samler inn og bruker opplysningene samt hvordan vi ivaretar våre kunders rettigheter og reglene i personvernlovgivningen.

Eksempler på informasjon som innhentes:

  • Firmanavn
  • Kontaktperson
  • Firmaadresse/fakturaadresse
  • Telefonnummer og e-postadresse
  • Informasjon om din bruk av nettsiden, i form av blant annet hvilke undersider som besøkes, nettleserinstillinger og IP-adresse

Behandlingsansvarlig:

Servicegrossistene AS ved administrerende direktør er behandlingsansvarlig for persondataene på veiene av virksomheten og sine medlemmer.

Kontaktinformasjon:
Servicegrossistene AS (org. no. 933 444 724),
Lilleakerveien 10, 0283 Oslo,
Postboks 504, 1327 Lysaker,
Tlf. 32 21 80 00, firmapost@sg.no


Hva brukes personopplysningene til?

Servicegrossistene AS har valgt å definere to ulike "regelsett" ved behandling av personopplysninger:

  1. Der formål er å kunne gjennomføre en avtale om kjøp, betaling og levering, for eksempel ved å kunne kommunisere om leveranser, avvik og driftsmeldinger på SMS og epost. Her defineres hver enkelt henvendelse eller bestilling som et enkeltstående begrenset samtykke.
  2. I markedsrelaterte tjenester som nyhetsbrev, informasjon om varemesser, kampanjetilbud og lignende kan samtykke når som helst gis, endres eller trekkes tilbake via av en personlig lenke inkludert i hver enkelt utsendelse. 

 

Hvordan informasjon innhentes?

Servicegrossistene AS samler inn opplysninger gjennom skjemaer på våre nettsider. Det er frivillig å oppgi denne informasjonen. Registrering, lagring og oppbevaring skjer i henhold til arkivlovgivningen.
Informasjon innhentes gjennom skjema på sg.no, kundeundersøkelse og leverandørevaluering lagres i vårt CRM-system som brukes til automatisert markeds- og kundekommunikasjon.
Kredittinformasjon innhentes om kunder innhentes fra Bisnode.
Vi oppbevarer personopplysningene kun så lenge det er nødvendig ut fra de formål som er beskrevet i avsnittene ovenfor eller for å oppfylle bestemte lovkrav. Dette innebærer at lagringstiden for ulike typer opplysninger vil kunne variere. Bokføringsloven gjør at fakturaopplysninger må lagres i minst 5 år.

 

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel er en liten fil som lagres på datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen din. En informasjonskapsel er ikke et program som inneholder skadelig prosesser eller virus.

 

Slik bruker nettsiden informasjonskapsler

Enkelte informasjonskapsler utfører essensielle funksjoner for nettsiden. Informasjonskapsler hjelper oss også til å forstå hvorfor du besøker nettsiden, slik at vi kontinuerlig kan optimere og tilpasse nettsiden til dine spesifikke behov og interesser. Informasjonskapsler husker ting som varene du har lagt i handlekurven, om du har besøkt nettsiden tidligere og om du er logget. Generelt sett bruker vi informasjonskapsler som en del av våre tjenester, og for å kunne presentere deg for innhold som er så relevant som mulig for deg.

Du kan se de spesifikke tjenestene som lagrer informasjonskapsler, og hvorfor de lagres under de forskjellige kategoriene.

 

Hvor lenge lagres informasjonskapsler?

Hvor lenge en informasjonskapsel blir lagret på enheten, og i nettleserne varierer. Levetiden til en informasjonskapsel beregnes ut fra det siste besøket du hadde på nettsiden. Når levetiden til en informasjonskapsel er over, slettes den automatisk. Levetiden til alle informasjonskapslene vi benytter er spesifisert i dokumentet Retningslinjer for informasjonskapsler.

 

Avvise eller slette informasjonskapsler

Du kan avvise alle informasjonskapsler, og/eller informasjonskapsler fra tredjepart helt og holdent ved å endre innstillingene i nettleseren på datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen din. Plasseringen av disse innstillingene avhenger av hvilken nettleser du benytter. Men du må være klar over at hvis du avviser alle og/eller tredjepartskapsler, vil det være funksjoner og tjenester som du ikke lenger kan bruke på nettsidene (siden disse er avhengige av informasjonskapsler).
Du kan avvelge informasjonskapsler fra Google Analytics her.

Hvordan kan jeg slette informasjonskapsler?

Det er enkelt å slette informasjonskapsler som du har godtatt tidligere. Sletteprosessen avhenger av hvilken nettleser du bruker (Chrome, Firefox, Safari m.m.), og enheten du bruker (smarttelefon, nettbrett, Windows-PC, Mac).
Du finner det normalt under Innstillinger – Sikkerhet og personvern – men det varierer fra nettleser til nettleser. Spesifiser hvilken enhet/nettleser du bruker (klikk på den relevante lenken):

Husk: Hvis du brukere flere nettlesere, må du slette informasjonskapslene fra alle.

Endre ditt samtykke

Du kan endre samtykket ditt ved å enten slette informasjonskapslene fra nettleseren din, eller endre det opprinnelige valget ditt ved å klikke på ikonet nederst i venstre hjørne

 

Hvordan slettes opplysningene?

Informasjon slettes på oppfordring ved å kontakte oss.

 

Utlevering av informasjon til tredjepart?

Servicegrossistene tillater IKKE tredjeparts informasjonskapsler/cookies i vår handelsløsning. Personopplysningene deles ikke med utenforstående tredjeparter.

 

Dine rettigheter

I henhold til gjeldende personopplysningslovgivning har du blant annet rett til innsyn i egne personopplysninger, samt krav om retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger om deg.


Hvor behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke, kan du til enhver tid trekke samtykket tilbake.
Dersom du mener at Servicegrossistene AS ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.