This site does not support Internet Explorer 10 or lower. Follow this link to select a different browser.

OPPSKRIFT - Salat med stekte pærer

Author: Frukt.no

OPPSKRIFT - Salat med stekte pærer

Hva med å servere sommerens beste salat? Med stekte pærer får du en lun og sommerlig salat. Nydelig som forrett eller lunsj.

Oppskriften er til 8 personer.

 

 

Du trenger:

  • 8 pærer
  • 8 ss pistasjenøtter
  • 1 pk salat (ca. 4 dl)
  • 200 g fetaost
  • Balsamicoeddik

 

Slik gjør du:

Del pærene i 4-6 båter. Skjær bort kjernen, men behold skallet på.

Stek pærene raskt i en varm stekepanne med lutt smør til du får en gyllen farge på alle sider. Skyll og tørk salaten.

Fordel salaten på 8 tallerkener eller et stort fat. Legg på pærebåtene. Dryss over pistasjenøttene, smuldre fetaosten og dryss over.

Dypp noen dråper balsamicoeddik over rett før servering. 

Serveres gjerne lun. 

 

Denne oppskrften er enkel og kan tilpasses etter eget ønske. Retten kan serveres som hovedrett; da med en større porsjon og et stykke rykende ferskt brød til. 

 

Ønsker du flere oppskrifter på lett sommermat?

Prøv disse eksotiske hawaiiburgerene eller lag en deilig coleslaw som tilbehør.