Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Vår historie

I 1872 kom Daniel Danielsen (f. 1848) fra Sauda til Tananger. Han startet sin første forretning her allerede to år etter (1874), landhandelen D. Danielsen. Han drev eget bakeri fra 1881, som videre utviklet seg til trelasthandel, fisk- og hummermottak og eksport. I Tananger ble kanskje landets første hummerauksjon holdt, hvor Daniel var en av oppkjøperne og for én hummer, kostet det en krone og tretti øre på den tiden.

I 1916 overtok sønnen som også het Daniel, handelsvirksomheten, og i nærheten av «habnaplassen» som faren kjøpte noen år før hans død, hadde Daniel to store sjøhus som kom godt med i forbindelse med sild- og hummeroppkjøp (Skarsten, 2014). Sjøhusene var også en stor del av utviklingen videre.

 

Leif Danielsen, tredje generasjon tok over roret etter sin far. Leif har fagbrev som baker og jobbet i familiens bakeri i mange år. Samtidig har Leif fulgt med i timen og stadig utviklet bedriften.

D. Danielsen landhandel utviklet seg til jernvare- og skipshandel med tiden i tillegg til forsyninger til oljeindustrien. I nyere tid er bedriften i tillegg blitt en fullsortimentsgrossist til storhusholdningsmarkedet i segmenter som blant annet offentlig sektor, horeca-markedet, offshore og servicehandel (Skarsten, 2014).

 

I dag består bedriften av et omfattende konsern, som er Sola kommunes eldste bedrift.

D. Danielsen drives i dag av fjerde generasjon og bedriften er fremtidsrettet og driftig, og opptatt av å yte service.

 

Et slagord har fulgt familiebedriften i årevis; Det vi lover, holder vi!. Dette er et utrykk som alltid har vært ledetråden for D. Danielsen.