Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Forsideartikler Måkestad Engros

100% Norsk Tipo 00 fra Regal

Hos oss på Regal er vi stolte over vår historie og alle år som mel leverandør til det Norske markedet. Det er som kjent hos våre brukere at vi er opptatt av kvalitet og stabilitet i vår melsorter.

Les mer

Få mest mulig ut av overskuddsmaten i kantina

Det egentlig ingen stor kunst å gjøre overskuddsmaten til en ren ressurs for kantinedriften. Så lenge Mattilsynets regelverk blir fulgt, handler det egentlig bare om å ha den rette innstillingen – og en liten klype kreativitet.

Les mer

Bærekraft hos Servicegrossistene

Servicegrossistene er avhengig av at alle varer som leveres er trygge og at kvalitetssikringen er solid i alle ledd. Da er det naturlig å sette seg store ambisjoner for driften.

Les mer

Slik får du hjelp til å starte restaurant

Før restaurantdrømmen skal bli virkelighet, er det mye som skal på plass før dørene endelig kan åpnes. Da er det godt å vite at det er noen med erfaring som kan hjelpe deg på veien. Få veiledning av en grossist som har hjulpet andre, – mange ganger før.

Les mer

Inspirasjon til vegetarprodukter

Vi vil at det skal være enkelt for deg som driver storkjøkken å servere gjestene dine smakfull og spennende vegetarmat. Derfor har vi samlet en rekke gode forslag på ferdige og halvferdige produkter som egner seg godt å servere til mange. Bli inspirert her!

Les mer

Spennende krydder i hverdagen

Noen kryddere skaper julestemning. Andre minner om påske, og sommersesongen har sine særegne dufter. – Men hva kan kryddere gjøre med et helt vanlig restaurantmåltid?

Les mer

Slik utformer du en god meny

Kan menyen være trigger for å lokke gjester? – Og har menyen noen betydning for dere som står på kjøkkenet? Her er noen smarte råd til deg som skal sette sammen en restaurantmeny.

Les mer

Grønne sommergleder på festmenyen

Kanskje den norskeste av alle norske mattradisjoner: Å tilpasse retter og oppskrifter etter hva vi til enhver tid har tilgjengelig. - Og når sommeren endelig åpenbarer seg, har vi virkelig tilgang på det meste! Det er fråtsesesong, og festbuffeten skal frem!

Les mer

Gourmet nr 2 2022

I denne utgaven av Gourmet er storkjøkkendrift i fokus. I tillegg har vi søkelys på rekrutteringsutfordringene i bransjen, og får tips fra daglig leder Jannicke i Orion & Partners.

Les mer

En klimasnill meny

Kyllingspesialisten Vestfold Fugl har et viktig oppdrag, og det er å få flere serveringssteder til å sette smakfull, sunn og bærekraftig kylling på menyene.

Les mer

Stor smak fra et lite brenneri

Historien om Kjeldsberg Kaffe, er en fortelling om glødende lidenskap for god kaffe. For oss er god kaffe en som både smaker godt, og føles godt å velge.

Les mer

Gourmet nr 1 2022

Årets første utgave av Gourmet har fått ny drakt. Lær mer om klimavennlige serveringstrender, og bli kjent med et av Skandinavias største restaurantkonsept og hvordan de jobber med bærekraft.

Les mer

Aldri lei av pizza

Veien til en god pizza starter med deigen. Lantmännen Cerealia har lansert et nytt melkonsept for proffmarkedet. Melet i Proffserien passer perfekt til den lokale pizzabakeren og til produksjonskjøkken som baker pizzabunner der hjemmelaget står høyt på menyen.

Les mer

Gode tips for mer frukt og grønt på menyen

Vi alle er klar over de mange helsefordelene med frukt og grønt. Uansett om du arbeider i en restaurant, en omsorgsbolig eller lager mat i barnehagen er det du som er ansvarlig for å lage et fullverdig måltid med nok frukt og grønt.

Les mer

Gourmet 2021 nr 4

Nå er det endelig jul igjen! I denne utgaven av Gourmet får du inspirasjon og råd om årets julefeiring. Blant annet spennende oppskrifter, og hvordan du som arrangør skal håndtere julebordsesongen under en pandemi.

Les mer

Norske Matdestinasjoner - Moxy Bergen Hotel

Idet svingdørene sluser deg inn, blir du møtt med en egen Moxy-duft, og fra høyttalerne kommer musikk fra spesialtilpassede spillelister. Med en rosa velkomstdrink plassert i hånden, kan du se frem til et så energisk eller rolig opphold som du selv ønsker. På det nye hotellet innerst i Solheimsviken, opplever du Bergen fra en litt ny vinkel, og får en rimelig hotellopplevelse helt utenom det vanlige.

Les mer

Norske Matdestinasjoner - Orlando Bar og Grill -

I det lille tettstedet Fauske, ved E6’en, midt mellom Mo i Rana og Bodø, finner du et spisested litt utenom det vanlige. De blå neonskiltene og frihetsgudinnen på trappa ønsker deg velkommen inn. Idet du trår over dørterskelen, glemmer du tid og sted; her er du midt i de glade 60-årenes Amerika! - Og selvfølgelig står deilig, raus dinermat på menyen.

Les mer

Norske Matdestinasjoner - Ladekaia

Skal du gjøre deg ordentlig kjent med Trondheim og nyte omgivelsene, bør du gjøre som trondheimere flest; ta en spasertur ut fra sentrumsgryta og rundt Ladestien. På Østmarkneset finner du Ladekaia, det naturlige pausestedet der du finner noe godt å spise og drikke, mens du lar deg underholde av levende musikk, eller bare nyter utsikten over Trondheimsfjorden og Fosen-alpene.

Les mer

Norske Matdestinasjoner - Namsskogan Familiepark & Hotell

Ved E6, midt mellom Steinkjer og Mosjøen, finner du en av de best besøkte turistattraksjonene i Trøndelag. Namsskogan Familiepark & Hotell har Norges største samling av nordiske dyr og et univers av spennende aktiviteter for hele familien. Parkdirektør Sarah Wyss og teamet hennes sørger for at både to- og firbeinte i parken får servert mat med høy kvalitet og kortreist samvittighet.

Les mer

Norske Matdestinasjoner - Kulå Bowling

Valldal er den frodige jordbruksbygda mellom Trollstigen og Geirangerfjorden, og i årtier har bygda vært kjent som Jordbærbygda. I Valldal finner vi storslått natur, bugnende åkre og et unikt opplevelsestilbud. Midt i Valldal finner vi også landemerket Kulå Bowling. Etter burgerkonseptet GO2 grill ble lansert, finner du ikke bare bowlingbaner og kafé på Kulå, men en skikkelig diner med saftige hamburgere og en populær pizza-meny.

Les mer

Norske Matdestinasjoner - Arendal Herregård Spa og Resort

Høres det forlokkende ut med en sørlandsferie fylt med strandliv og spaopplevelser i en 90 år gammel herregård? – Eller kanskje det heller frister med lange sommerdager med vannsport og høye drinker og glamping på myke senger i luksuriøse telt? På Tromøya utenfor Arendal kan du få et så avslappende eller så sporty opphold som du selv ønsker. Servicegrossistene har tatt en driftsprat med hotelldirektør Oddgeir Frette.

Les mer

Norske Matdestinasjoner - Sundvolden Hotel

Ønsker du å besøke et fredelig sted som har dype tradisjoner for kyndig bevertning, – og et sted med uforglemmelige måltider? Ikke langt fra Oslo ligger velkjente, gjestfrie Sundvolden. Et behagelig hotell i rolige omgivelser, og et ypperlig utgangspunkt for å utforske Østlandet, med vakre Tyrifjorden og frodige Ringerike som utgangspunkt.

Les mer

Nytt og attraktivt juicekonsept fra JDE

JDE lanserer nå sitt nye juicekonsept. Velsmakende juice og iste fra østeriske Rauch serveres fra moderne og minimalistiske juicemaskiner. Maskinene lånes* fra JDE, og som kunde betaler du heller ikke for service. Alle dine kostnader er knyttet til kjøp av juicen.

Les mer

Gourmet 2021 nr 3

I denne utgaven av Gourmet kan du lese og lære om hvordan du skal behandle urter. Du får også tips om hvordan de kan ta rettene dine til nye høyder.

Les mer

Norske epler i glasset

På bare noen få år har norske epler blitt til drikke i verdensklasse og inntatt de mest eksklusive vinkartene. Råstoffet har alltid vært førsteklasses, men det måtte noen lovendringer til før Norge ble en sidernasjon å regne med.

Les mer

Kokkeprat om egg

Kokk og matrådgiver Cecilie Maske i Matprat deler sine tanker og erfaringer om egget som ressurs på storkjøkkenet, og gir oss noen inspirerende tips.

Les mer

Gourmet 2021 nr 2

I denne utgaven av Gourmet kan du lese om den unike råvaren egg. Egget kan brukes i absolutt alt, i både salt og søtt, og det er proppfullt av energi og næring. En rimelig, mettende og allsidig råvare på restaurantmenyen.

Les mer

Endelig en cheddar laget på norsk melk

Cheddar kjennetegnes av en gyllen oransje farge, ofte med en syrlig, litt nøtteaktig ettersmak. Dens gode smelteegenskaper gjør den svært velegnet til burger, pizza og andre varme osteretter.

Les mer

Fersk fisk

Her får du noen tips og råd til lagring og frysing av fersk fisk. Med fersk fisk menes fisk som er kjølt ned, men som ikke er ytterligere behandlet eller bearbeidet før den kommer til grossistlageret.

Les mer

Gourmet 2021 nr 1

I år blir det et år vi kommer til å ha søkelys på helse og sunnhet, og ikke minst miljø. Og da passer det ekstra godt å sette fisk på menyen.

Les mer

Har du kontroll på merkeordningene?

Fairtrade, økologisk, MSC eller nøkkelhullet? Hva slags betydning har disse merkeordningene, og hva skal prioriteres? Her får du tips til hvordan du enkelt kan finne merkeordningene i vår nettbutikk.

Les mer

En grønnere jul

Vi har samlet noen tips til hvordan førjulstiden kan gjøres litt enklere og litt mer bærekraftig i år, både med tanke på miljøet og for restaurantens økonomi.

Les mer

Gourmet 2020 nr 5

Vår nye grossist i Bodø er både takknemlig og ydmyk for måten lokalbefolkningen har støttet opp om byens restauranter i et tøft år. Dette og flere spennende temaer kan du lese om i den nyeste utgaven av Gourmet.

Les mer

Klassisk lutefisk

Tørrfisken trenger tid for å utvikle den gode kvaliteten og derfor har vi tradisjon for å spise lutefisk på slutten av året.

Les mer

Vin til vegetar og vegan

Stadig flere kunder krever vegetarisk eller vegansk på tallerkenen, og disse bør vi jo også kunne servere en god vin. Rett vinvalg handler mest om hva vinen ikke skal inneholde, og vegansk er litt ekstra krevende.

Les mer

Høstens rotgrønnsaker

Norske rotgrønnsaker er på sitt beste på høsten. De er smakfulle, hardføre og anvendelige, gode hver for seg, men sammen blir de gull.

Les mer

JDE - smak, bærekraft og lønnsomhet

Kaffehuset JDE (Jacobs Douwe Egberts) er en av verdens største kaffeprodusenter. I Norge er det den kjente og kjære Friele-kaffen som er det mest solgte produktet. Med røtter tilbake til 1799, har Friele-kaffen blitt en del av den norske folkesjela.

Les mer

Gourmet 2020 nr 4

Hvordan står det til med norske serveringsteder etter en annerledes sommer når utenlandske turister har uteblitt, mens nordmenn har feriert i eget land som aldri før? Dette og flere spennende temaer kan du lese om i den nyeste utgaven av Gourmet.

Les mer

Mer tid til barna

Barebramat.no er en tjeneste for barnehager som gjør det tidseffektivt å planlegge og gjøre innkjøp, og varene blir levert på døra av Servicegrossistene.

Les mer

Reisetips – Patricias i Bardu

Siden 1987 har Patricias Gatekjøkken ved Setermoen i Bardu vært et sted for folk i farta langs E6, for sultne soldater og lokalbefolkningen. Her får du saftig beefburger, kyllingfilet, veganburger, fiskeburger og pizza.

Les mer

Reisetips – Hangurstoppen på Voss

Voss Gondol er den største og mest moderne gondolbanen i Nord-Europa. Banen starter på Voss Stasjon og ender på Hangurstoppen 820 meter over havet hvor du kan nyte deilig mat og en fantastisk utsikt.

Les mer

Reisetips – Hotel Alexandra i Loen

Hotel Alexandra i Loen kan by på fantastisk utsikt over fjorden, og fjellene rundt. Et flott utgangspunkt med mange turmuligheter både fra Hoven eller langs fjorden, og dagen kan avsluttes med nydelig mat i restauranten.

Les mer

Reisetips – Sumo i Oslo

Hvis du skal besøke hovedstaden bør du ta en tur innom Sumo på Solli plass. Her kan du nyte et måltid med fersk sushi eller de populære, dampede hvetebollene bao buns.

Les mer

Reisetips – Hamn i Senja

På Norges nest største øy, Senja i Troms, ligger det gamle fiskeværet Hamn som har gjenoppstått i all sin prakt som et fantastisk ferie-, konferanse- og opplevelsessenter.

Les mer

Reisetips - Bedehuset i Larvik

Rett ved Herregården i Larvik, ligger det et gammelt bedehus fra 1875 som er gjort om til en restaurant. Stedet er fortsatt et forsamlingslokale, men nå samles folk rundt god mat og drikke.

Les mer

Reisetips - Strandhuset på Jæren

Opprinnelig var det kun en kiosk på Ølberg i et område som har vært et av de mest kjente utfartsstedene ved jærstrendene i årtier. Folk møtes her, bader, går på tur, og barna fisker krabber.

Les mer

Nå bør du tilby take-away

Det er få eller ingen gjester på serveringsstedene, og mange holder stengt som følge av de nye restriksjonene. Vi vil jo gjerne spise favorittmaten selv om vi må være hjemme, så hvis du har mulighet så er dette tiden for å tilby stamkundene take-away. Eller kanskje du til og med skal bringe maten helt hjem til kundene?

Les mer

Sumo

Asian fusion og sushi-trenden lever i beste velgående, og har utviklet seg til å bli en sikker vinner enten man skal spise med venner eller ta med hele familien ut. Fra å være forbeholdt et lite mindretall, er nå sushi noe som går hjem hos de fleste. Restaurantkjeden Sumo har vært banebrytende i Norge når det kommer til å tilgjengeliggjøre sushi for en bredere gruppe gjester i alle aldre.

Les mer

Informasjon fra Måkestad ifm. korona-viruset

Måkestad ønsker med dette å gi informasjon om det arbeidet vi gjør ifm. spredningen av Korona-viruset. Vi er en del av Servicegrossistene.Servicegrossistene er en del av Rådet for Matvareberedskap i Norge, og sitter tett på myndighetene ift. de råd og føringer som til enhver tid gis. For å bidra til å begrense smitten og holde oss friske innfører vi tiltak og retningslinjer i tiden som kommer.

Les mer

I glasset på afterski

Afterski er så mye mer enn dansende slalåmstøvler på furubord, rungende allsang og strie strømmer med drikke i plastglass. - Hva skal det være i glasset?

Les mer

Vin og brennevin siden 1860

En av de største aktørene på det norske markedet når det kommer til vin og brennevin er Robert Prizelius AS. På grunn av forbuds- og monopoltid i Norge ble selskapet lenge drevet som et enkeltpersonforetak, men er i dag re-etablert og i full vigør, siden importmonopolet opphørte i 1996.

Les mer

Edward Johnsen - Fisk og fiskemat siden 1890

På Langøy i Averøy kommune i Møre og Romsdal, finner vi fiskeforedlingsbedriften Edward Johnsen. Bedriften har vært i kontinuerlig drift siden 1890, og fisk og fiskemat av høyeste kvalitet har hele tiden vært vinneroppskriften.

Les mer

Britannia Hotel

Midt i Trondheim sentrum finner vi byens storstue i ny prakt. Med respekt for det originale, samt den moderne gjests krav til et 5-stjernes hotell, skinner Britannia Hotel igjen over byen. Hotellet som opprinnelig ble bygget for å huse engelske overklasseturister på laksefiske, er nå et nyoppusset praktbygg. I dag tilbyr hotellet både tilreisende og Trondheims egne borgere unike opplevelser enten du bor her, eller besøker en av restaurantene eller barene.

Les mer

Lerum - tradisjon og røtter

Tradisjon og røtter har alltid vært viktig for familien Lerum. Det begynte i 1907 på Sørheim i Luster i Sogn, med landhandelen «Bui». Oldeforeldrene til dagens fabrikkeiere startet landhandelen som skulle bli et knutepunkt i bygda. Da to kasser bær en dag ble igjen på kaia, og Lerum-ekteparet begynte å safte, startet det virkelige eventyret.

Les mer

Aass bryggeri - Tradisjon og innovasjon siden 1834

Langs Drammenselvas bredd ligger Norges eldste bryggeri. På akkurat samme sted som da det ble grunnlagt i 1834, brygges ølet både lokale patrioter og et stort nasjonalt publikum trykker til sitt bryst. I dag drives bryggeriet av 5. generasjon Aass, og har gjennom tradisjon og innovasjon vært en spydspiss i norsk bryggerinæring i nesten 200 år.

Les mer

Q-Meieriene - den smarte utfordreren

Det er allerede gått 19 år siden nye, oppfinnsomme Q-Meieriene pisket opp kulturen i norsk melkeproduksjon og erobret norske frokostbord med optimistisk entusiasme og pågangsmot.

Les mer

SalatMestern - Smaken av hjemmelaget kvalitet

Hos SalatMestern har den unike, hjemmelagde smaken og uovertrufne kvaliteten vært vinneroppskriften til denne hel-norske og familieeide produksjons-bedriften. Med rundt 70 dedikerte ansatte, og førsteklasses råvarer, produseres årlig ca. 8 000 tonn majonesbaserte salater, dressinger, sauser, sild og sjømat.

Les mer

Kjeldsberg Kaffe

På Nyhavna, med utsikt utover Trondheimsfjorden, ligger Kjeldsberg Kaffebrenneri på en av byens flotteste industritomter. I de gamle lokalene til det kjente Probat Kaffebrenneri, brenner og foredler Kjeldsberg Kaffe i dag utelukkende sertifiserte kvalitetskaffebønner.

Les mer

Suksesshistorie: Dyreparken i Kristiansand

I Kristiansand finner vi en av Norges absolutt mest besøkte familiedestinasjoner, nemlig Dyreparken. Årlig besøkes parken av rundt 1 million gjester i alle aldre, og fra hele 22 serveringssteder.

Les mer