Forsideartikler
To spennende nyheter fra Vestfold Fugl
Vestfold Fugl lanserer to spennende nyheter som gjør det enkelt å servere både smakfull, saftig og bærekraftig kylling.
Servicegrossistenes kampanje mars & april
Servicegrossistene har til enhver tid gode tilbud på utvalgte produkter. Det er produkter som du bruker ofte, men også noen produkter som er nye og som vi tror du vil like.
100% Norsk Tipo 00 fra Regal
Hos oss på Regal er vi stolte over vår historie og alle år som mel leverandør til det Norske markedet. Det er som kjent hos våre brukere at vi er opptatt av kvalitet og stabilitet i vår melsorter.
Friele, Norges mest kjente og elskede kaffe
Friele kaffe er et begrep som i seg selv smaker godt. Du kan nesten kjenne smaken av den første kaffekoppen på morgenen, duften som sprer seg i kjøkkenet…
Drikke uten alkohol
Vil du nå ut til unge gjester, må gode, alkoholfrie alternativer opp på menyen.
Lekre retter av gammelt brød
Er du kreativ og bruker opp brødrestene, skaper du noe nytt for gjestene dine, og du sparer penger.
Asparges - den aller første vårgrønnsaken
Sprø og struttende er asparges selve symbolet på vår!
Skrei - vinterens høydepunkt!
I vintermånedene januar til april er norsk torsk og skrei på sitt aller beste.
Bestill ømfintlige ferskvarer i god tid før du får dem
Best mulig kvalitet på de sarteste råvarene? Grossisten din hjelper deg med å legge en god plan.
Denne fleksibiliteten får du med Servicegrossistene
Stressende storkjøkken-hverdag? Servicegrossistene kjenner horeca-bransjen godt og vet at hvert serveringssted har sine behov og preferanser.
Solcellesuksess hos Nær Engros Levanger
De store lagerlokalene på Gråmyra i Levanger rommer et aldri så lite el-kraftverk: På baksiden av det store lokalene er det montert en enorm, 80 meter lang solcellevegg.
Riktig nedfrysing: Mindre matsvinn.
Det går helt fint, hvis du er litt nøye med å gjøre det riktig.
Ulike miljøfokus du kan ha i restauranten
Å satse på bærekraft i en bedrift handler ikke bare om å 'være snill med miljøet'; det er smart og lønnsomt også.
Slik kan du redusere matsvinn i buffeten
Buffeten er høyrisikoområde for matsvinn. Du kan ikke ta høyde for alt, men det finnes noen knep:
Få mest mulig ut av overskuddsmaten i kantina
Det egentlig ingen stor kunst å gjøre overskuddsmaten til en ren ressurs for kantinedriften. Så lenge Mattilsynets regelverk blir fulgt, handler det egentlig bare om å ha den rette innstillingen – og en liten klype kreativitet.
Urter hele året. - Grønn luksus!
Grønt på tallerkenen har blitt den nye luksusen. Måltidet får et løft, og du viser den ekstra omsorgen for gjesten. - Enkelt, friskt og alltid tilgjengelig.
Bærekraft hos Servicegrossistene
Servicegrossistene er avhengig av at alle varer som leveres er trygge og at kvalitetssikringen er solid i alle ledd. Da er det naturlig å sette seg store ambisjoner for driften.
Slik får du hjelp til å starte restaurant
Før restaurantdrømmen skal bli virkelighet, er det mye som skal på plass før dørene endelig kan åpnes. Da er det godt å vite at det er noen med erfaring som kan hjelpe deg på veien. Få veiledning av en grossist som har hjulpet andre, – mange ganger før.
Derfor bør du velge en grossist som leverer alt!
Å ha ett bestillingspunkt og én leverandør for alt du trenger, kan være både praktisk og økonomisk.
Inspirasjon til vegetarprodukter
Vi vil at det skal være enkelt for deg som driver storkjøkken å servere gjestene dine smakfull og spennende vegetarmat. Derfor har vi samlet en rekke gode forslag på ferdige og halvferdige produkter som egner seg godt å servere til mange. Bli inspirert her!
Spennende krydder i hverdagen
Noen kryddere skaper julestemning. Andre minner om påske, og sommersesongen har sine særegne dufter. – Men hva kan kryddere gjøre med et helt vanlig restaurantmåltid?
Dette får frem smaken i gammelt krydder
Har du krydder som har gått ut på dato? Det er spesielt 3 triks som kan brukes for å frigjøre de eteriske oljene og booste aromaen i krydderne:
5 ting du ikke visste om Servicegrossistene
Servicegrossistene leverer mat til mange ulike segmenter i hele Norge hver eneste dag. – Det blir det utrolige tall av!
8 økonomiske storkjøkkentips
Hvordan skape lønnsomhet og samtidig drive en spennende og variert kantine? Her er noen gode tips:
3 enkle tips for å redusere matsvinnet og spare penger
Så mye som en tredjedel av maten serveringsbransjen produserer blir aldri spist.
Hvilke overskuddsvarer kan fryses?
Litt ivrig med bringebær-innkjøpet? – Eller ble det litt mye kjøtt til overs som ikke ble stekt opp? Det er fullt mulig å fryse ned overskuddsvarer og oppbevare dem til senere serveringer, men noen varer må du ta spesielle hensyn til når du driver storhusholdning. Vi gir deg oversikten her.
En sunnere kantine. Se hvordan.
Stadig flere av kantinegjester aksepterer at lunsjtallerkenen består av litt mindre kjøtt. – Det kan lønne seg for driften din, også!
Jubileumsutgave - Gourmet nr 3 2022
VI FYLLER 60 ÅR! I denne utgaven av Gourmet kan du lese om reisen Servicegrossistene har vært på de siste 60 årene, og veien videre.
Klar for fest og feiringer?
Endelig er sommeren her! Her har Gourmet listet gode tips og triks for deg som driver serveringssted i sommermånedene.
Slik utformer du en god meny
Kan menyen være trigger for å lokke gjester? – Og har menyen noen betydning for dere som står på kjøkkenet? Her er noen smarte råd til deg som skal sette sammen en restaurantmeny.
Grønne sommergleder på festmenyen
Kanskje den norskeste av alle norske mattradisjoner: Å tilpasse retter og oppskrifter etter hva vi til enhver tid har tilgjengelig. - Og når sommeren endelig åpenbarer seg, har vi virkelig tilgang på det meste! Det er fråtsesesong, og festbuffeten skal frem!
Gourmet nr 2 2022
I denne utgaven av Gourmet er storkjøkkendrift i fokus. I tillegg har vi søkelys på rekrutteringsutfordringene i bransjen, og får tips fra daglig leder Jannicke i Orion & Partners.
En klimasnill meny
Kyllingspesialisten Vestfold Fugl har et viktig oppdrag, og det er å få flere serveringssteder til å sette smakfull, sunn og bærekraftig kylling på menyene.
Kaffetørst? Her er kaffeløsningen du har lett etter
Effekten av Covid-19 er fortsatt merkbar for mange, og for mange gjelder det å finne nye måter å øke effektiviteten på. Selvbetjente kaffemaskiner som Cafitesse fra JDE kan være et godt tilskudd.
Har du prøvd vårens nyheter?
Endelig er årets første produktnyheter her – la deg friste og inspirere!
Stor smak fra et lite brenneri
Historien om Kjeldsberg Kaffe, er en fortelling om glødende lidenskap for god kaffe. For oss er god kaffe en som både smaker godt, og føles godt å velge.
Gourmet nr 1 2022
Årets første utgave av Gourmet har fått ny drakt. Lær mer om klimavennlige serveringstrender, og bli kjent med et av Skandinavias største restaurantkonsept og hvordan de jobber med bærekraft.
Miljøvennlig mat. Myter og fakta.
Hva bør vi være bevisst på, og hva slags grep gir størst effekt?
Aldri lei av pizza
Veien til en god pizza starter med deigen. Lantmännen Cerealia har lansert et nytt melkonsept for proffmarkedet. Melet i Proffserien passer perfekt til den lokale pizzabakeren og til produksjonskjøkken som baker pizzabunner der hjemmelaget står høyt på menyen.
Gode tips for mer frukt og grønt på menyen
Vi alle er klar over de mange helsefordelene med frukt og grønt. Uansett om du arbeider i en restaurant, en omsorgsbolig eller lager mat i barnehagen er det du som er ansvarlig for å lage et fullverdig måltid med nok frukt og grønt.
Pressemelding: Sykehusinnkjøp og Servicegrossistene signerer ny rammeavtale på 200 millioner
Helseforetakene i Norge og Servicegrossistene signerer for en ny avtaleperiode, og viderefører dermed sitt samarbeid.
Gourmet 2021 nr 4
Nå er det endelig jul igjen! I denne utgaven av Gourmet får du inspirasjon og råd om årets julefeiring. Blant annet spennende oppskrifter, og hvordan du som arrangør skal håndtere julebordsesongen under en pandemi.
Norske Matdestinasjoner - Moxy Bergen Hotel
Idet svingdørene sluser deg inn, blir du møtt med en egen Moxy-duft, og fra høyttalerne kommer musikk fra spesialtilpassede spillelister. Med en rosa velkomstdrink plassert i hånden, kan du se frem til et så energisk eller rolig opphold som du selv ønsker. På det nye hotellet innerst i Solheimsviken, opplever du Bergen fra en litt ny vinkel, og får en rimelig hotellopplevelse helt utenom det vanlige.
Norske Matdestinasjoner - Lofoten Food Studio
Er du over snittet interessert i god mat, eller ønsker deg en matopplevelse litt utenom det vanlige? I Lofoten Food Studio inviterer en av Norges aller beste kokker deg hjem til seg til et uforglemmelig måltid i sin lille ett-bords restaurant. - Og det er ikke sikkert du får vite hva som er på menyen før du setter deg til ved bordet.
Norske Matdestinasjoner - Orlando Bar og Grill -
I det lille tettstedet Fauske, ved E6’en, midt mellom Mo i Rana og Bodø, finner du et spisested litt utenom det vanlige. De blå neonskiltene og frihetsgudinnen på trappa ønsker deg velkommen inn. Idet du trår over dørterskelen, glemmer du tid og sted; her er du midt i de glade 60-årenes Amerika! - Og selvfølgelig står deilig, raus dinermat på menyen.
Norske Matdestinasjoner - Ladekaia
Skal du gjøre deg ordentlig kjent med Trondheim og nyte omgivelsene, bør du gjøre som trondheimere flest; ta en spasertur ut fra sentrumsgryta og rundt Ladestien. På Østmarkneset finner du Ladekaia, det naturlige pausestedet der du finner noe godt å spise og drikke, mens du lar deg underholde av levende musikk, eller bare nyter utsikten over Trondheimsfjorden og Fosen-alpene.
Norske Matdestinasjoner - Namsskogan Familiepark & Hotell
Ved E6, midt mellom Steinkjer og Mosjøen, finner du en av de best besøkte turistattraksjonene i Trøndelag. Namsskogan Familiepark & Hotell har Norges største samling av nordiske dyr og et univers av spennende aktiviteter for hele familien. Parkdirektør Sarah Wyss og teamet hennes sørger for at både to- og firbeinte i parken får servert mat med høy kvalitet og kortreist samvittighet.
Norske Matdestinasjoner - Kulå Bowling
Valldal er den frodige jordbruksbygda mellom Trollstigen og Geirangerfjorden, og i årtier har bygda vært kjent som Jordbærbygda. I Valldal finner vi storslått natur, bugnende åkre og et unikt opplevelsestilbud. Midt i Valldal finner vi også landemerket Kulå Bowling. Etter burgerkonseptet GO2 grill ble lansert, finner du ikke bare bowlingbaner og kafé på Kulå, men en skikkelig diner med saftige hamburgere og en populær pizza-meny.
Norske Matdestinasjoner - Arendal Herregård Spa og Resort
Høres det forlokkende ut med en sørlandsferie fylt med strandliv og spaopplevelser i en 90 år gammel herregård? – Eller kanskje det heller frister med lange sommerdager med vannsport og høye drinker og glamping på myke senger i luksuriøse telt? På Tromøya utenfor Arendal kan du få et så avslappende eller så sporty opphold som du selv ønsker. Servicegrossistene har tatt en driftsprat med hotelldirektør Oddgeir Frette.
Norske Matdestinasjoner - Sundvolden Hotel
Ønsker du å besøke et fredelig sted som har dype tradisjoner for kyndig bevertning, – og et sted med uforglemmelige måltider? Ikke langt fra Oslo ligger velkjente, gjestfrie Sundvolden. Et behagelig hotell i rolige omgivelser, og et ypperlig utgangspunkt for å utforske Østlandet, med vakre Tyrifjorden og frodige Ringerike som utgangspunkt.
Offline funksjonalitet i nettbutikken
Servicegrossistene kan nå tilby deg som kunde muligheten til å jobbe med dine handlelister og varetellinger uten tilgang til internett
Nytt og attraktivt juicekonsept fra JDE
JDE lanserer nå sitt nye juicekonsept. Velsmakende juice og iste fra østeriske Rauch serveres fra moderne og minimalistiske juicemaskiner. Maskinene lånes* fra JDE, og som kunde betaler du heller ikke for service. Alle dine kostnader er knyttet til kjøp av juicen.
Engangsprodukter i plast blir forbudt
Fra 3. juli blir det forbudt å omsette en rekke engangsprodukter i plast. Forbudet gjelder også engangsprodukter av biobasert og bionedbrytbar plast.
Gourmet 2021 nr 3
I denne utgaven av Gourmet kan du lese og lære om hvordan du skal behandle urter. Du får også tips om hvordan de kan ta rettene dine til nye høyder.
Tre nye grunner til å elske HELLMANN’S!
Nå finnes det flere grunner enn noensinne til å elske HELLMANN’S litt ekstra mye.
Norske epler i glasset
På bare noen få år har norske epler blitt til drikke i verdensklasse og inntatt de mest eksklusive vinkartene. Råstoffet har alltid vært førsteklasses, men det måtte noen lovendringer til før Norge ble en sidernasjon å regne med.
Kokkeprat om egg
Kokk og matrådgiver Cecilie Maske i Matprat deler sine tanker og erfaringer om egget som ressurs på storkjøkkenet, og gir oss noen inspirerende tips.
Pjolter & Punsj – Et dypdykk i nordiske råvarer
I Stavanger finner vi en cocktailbar som på bare tre år har rukket å bli legendarisk. Pjolter & Punsj er baren som har turt å kun satse på nordiske råvarer, og som umiddelbart ble en suksess i Stavangers uteliv.
På påskemenyen
Det er tid for å glede gjestene med marsipan, egg, lammesteik og spekemat: - Det er påske!
Jonas H. Meling - Ekte egge-entusiasme
Det er vår, og hvilken råvare gir vel ikke et bedre håp om lysere tider enn denne livgivende, trinne næringsbomben?
Gourmet 2021 nr 2
I denne utgaven av Gourmet kan du lese om den unike råvaren egg. Egget kan brukes i absolutt alt, i både salt og søtt, og det er proppfullt av energi og næring. En rimelig, mettende og allsidig råvare på restaurantmenyen.
Endelig en cheddar laget på norsk melk
Cheddar kjennetegnes av en gyllen oransje farge, ofte med en syrlig, litt nøtteaktig ettersmak. Dens gode smelteegenskaper gjør den svært velegnet til burger, pizza og andre varme osteretter.
Pressemelding: Fiskerinæringens innkjøpsselskap
Servicegrossistene har nylig inngått en rammeavtale med FIAS, og vi er stolte av å presentere samarbeidet.
Fersk fisk
Her får du noen tips og råd til lagring og frysing av fersk fisk. Med fersk fisk menes fisk som er kjølt ned, men som ikke er ytterligere behandlet eller bearbeidet før den kommer til grossistlageret.
Nova Sea – Lakseoppdrett sikrer et levende kystsamfunn
Helt siden den første oppdrettskalen ankom øya Lovund med sjøfly i 1972, har Nova Sea vært en foregangsbedrift innen lakseoppdrett i Nord-Norge.
Frukt og grønt – hele året
Vi bor i et land hvor vinteren kan være lang, og mange matvarer er vi avhengige av å importere for å ha en jevn tilgang gjennom et helt år.
Gourmet 2021 nr 1
I år blir det et år vi kommer til å ha søkelys på helse og sunnhet, og ikke minst miljø. Og da passer det ekstra godt å sette fisk på menyen.
Pressemelding: Vinner flere anbud
Servicegrossistene har fått flere avtaler om levering til offentlig sektor.
Har du kontroll på merkeordningene?
Fairtrade, økologisk, MSC eller nøkkelhullet? Hva slags betydning har disse merkeordningene, og hva skal prioriteres? Her får du tips til hvordan du enkelt kan finne merkeordningene i vår nettbutikk.
Blir det julemat som take-away i år?
Vi går inn i en førjulstid som kan bli tøff for mange i bransjen. Hvor langt går det an å dra alternative løsninger?
En grønnere jul
Vi har samlet noen tips til hvordan førjulstiden kan gjøres litt enklere og litt mer bærekraftig i år, både med tanke på miljøet og for restaurantens økonomi.
SG Bodø - Servicegrossistenes nyeste grossist
Da Servicegrossistene lenge hadde sett at det var behov for en fleksibel og fremoverlent storhusholdningsgrossist i Bodø og områdene rundt, ble SG Bodø en realitet 1. januar 2020.
Gourmet 2020 nr 5
Vår nye grossist i Bodø er både takknemlig og ydmyk for måten lokalbefolkningen har støttet opp om byens restauranter i et tøft år. Dette og flere spennende temaer kan du lese om i den nyeste utgaven av Gourmet.
Klassisk lutefisk
Tørrfisken trenger tid for å utvikle den gode kvaliteten og derfor har vi tradisjon for å spise lutefisk på slutten av året.
Vin til vegetar og vegan
Stadig flere kunder krever vegetarisk eller vegansk på tallerkenen, og disse bør vi jo også kunne servere en god vin. Rett vinvalg handler mest om hva vinen ikke skal inneholde, og vegansk er litt ekstra krevende.
Høstens rotgrønnsaker
Norske rotgrønnsaker er på sitt beste på høsten. De er smakfulle, hardføre og anvendelige, gode hver for seg, men sammen blir de gull.
JDE - smak, bærekraft og lønnsomhet
Kaffehuset JDE (Jacobs Douwe Egberts) er en av verdens største kaffeprodusenter. I Norge er det den kjente og kjære Friele-kaffen som er det mest solgte produktet. Med røtter tilbake til 1799, har Friele-kaffen blitt en del av den norske folkesjela.
Gourmet 2020 nr 4
Hvordan står det til med norske serveringsteder etter en annerledes sommer når utenlandske turister har uteblitt, mens nordmenn har feriert i eget land som aldri før? Dette og flere spennende temaer kan du lese om i den nyeste utgaven av Gourmet.
Mer tid til barna
Barebramat.no er en tjeneste for barnehager som gjør det tidseffektivt å planlegge og gjøre innkjøp, og varene blir levert på døra av Servicegrossistene.
Reisetips – Patricias i Bardu
Siden 1987 har Patricias Gatekjøkken ved Setermoen i Bardu vært et sted for folk i farta langs E6, for sultne soldater og lokalbefolkningen. Her får du saftig beefburger, kyllingfilet, veganburger, fiskeburger og pizza.
Reisetips – Hangurstoppen på Voss
Voss Gondol er den største og mest moderne gondolbanen i Nord-Europa. Banen starter på Voss Stasjon og ender på Hangurstoppen 820 meter over havet hvor du kan nyte deilig mat og en fantastisk utsikt.
Reisetips – Hotel Alexandra i Loen
Hotel Alexandra i Loen kan by på fantastisk utsikt over fjorden, og fjellene rundt. Et flott utgangspunkt med mange turmuligheter både fra Hoven eller langs fjorden, og dagen kan avsluttes med nydelig mat i restauranten.
Reisetips – Sumo i Oslo
Hvis du skal besøke hovedstaden bør du ta en tur innom Sumo på Solli plass. Her kan du nyte et måltid med fersk sushi eller de populære, dampede hvetebollene bao buns.
Reisetips – Hamn i Senja
På Norges nest største øy, Senja i Troms, ligger det gamle fiskeværet Hamn som har gjenoppstått i all sin prakt som et fantastisk ferie-, konferanse- og opplevelsessenter.
Reisetips – Holmen Fjordhotell i Asker
Holmen Fjordhotell ligger på Nesbru i Asker, med flotte turområder og strender, kun 18 km fra Oslo. Her er det uteservering, egen molo, og bademuligheter i sjøen.
Reisetips - Bedehuset i Larvik
Rett ved Herregården i Larvik, ligger det et gammelt bedehus fra 1875 som er gjort om til en restaurant. Stedet er fortsatt et forsamlingslokale, men nå samles folk rundt god mat og drikke.
Reisetips - Myrkdalen Hotel i Voss
Myrkdalen Hotel er et moderne fjellhotell, kun to timer fra Bergen. Hotellet har stort fokus på lokalmat, og kortreiste råvarer utgjør en stor del av menyen.
Reisetips - Fru Haugans Hotel i Mosjøen
I naturskjønne omgivelser ved elven Vefsnas bredd ligger Fru Haugans Hotel. Mosjøen er et naturlig knutepunkt og har vært et betydelig handelssted i flere hundre år.
Reisetips - Strandhuset på Jæren
Opprinnelig var det kun en kiosk på Ølberg i et område som har vært et av de mest kjente utfartsstedene ved jærstrendene i årtier. Folk møtes her, bader, går på tur, og barna fisker krabber.
Nå bør du tilby take-away
Det er få eller ingen gjester på serveringsstedene, og mange holder stengt som følge av de nye restriksjonene. Vi vil jo gjerne spise favorittmaten selv om vi må være hjemme, så hvis du har mulighet så er dette tiden for å tilby stamkundene take-away. Eller kanskje du til og med skal bringe maten helt hjem til kundene?
Sumo
Asian fusion og sushi-trenden lever i beste velgående, og har utviklet seg til å bli en sikker vinner enten man skal spise med venner eller ta med hele familien ut. Fra å være forbeholdt et lite mindretall, er nå sushi noe som går hjem hos de fleste. Restaurantkjeden Sumo har vært banebrytende i Norge når det kommer til å tilgjengeliggjøre sushi for en bredere gruppe gjester i alle aldre.
I glasset på afterski
Afterski er så mye mer enn dansende slalåmstøvler på furubord, rungende allsang og strie strømmer med drikke i plastglass. - Hva skal det være i glasset?
Vin og brennevin siden 1860
En av de største aktørene på det norske markedet når det kommer til vin og brennevin er Robert Prizelius AS. På grunn av forbuds- og monopoltid i Norge ble selskapet lenge drevet som et enkeltpersonforetak, men er i dag re-etablert og i full vigør, siden importmonopolet opphørte i 1996.
Edward Johnsen - Fisk og fiskemat siden 1890
På Langøy i Averøy kommune i Møre og Romsdal, finner vi fiskeforedlingsbedriften Edward Johnsen. Bedriften har vært i kontinuerlig drift siden 1890, og fisk og fiskemat av høyeste kvalitet har hele tiden vært vinneroppskriften.
Jul, tradisjoner og trender
De gamle juletradisjonene er kanskje viktigere for oss nordmenn enn vi liker å innrømme? …eller er gjestene klare for noe nytt?
O`jul med din alkoholfrie glede
Er det mulig å nesten glemme at det du drikker til julematen er alkoholfritt? Ja, nå har alternativene blitt så mange og så gode at også de som må styre unna eller ligge lavt kan få full julestemning. Med de rette produktene og god matching, kan den alkoholfrie gjesten slå seg løs og bli like lønnsom som de øvrige gjestene.
Britannia Hotel
Midt i Trondheim sentrum finner vi byens storstue i ny prakt. Med respekt for det originale, samt den moderne gjests krav til et 5-stjernes hotell, skinner Britannia Hotel igjen over byen. Hotellet som opprinnelig ble bygget for å huse engelske overklasseturister på laksefiske, er nå et nyoppusset praktbygg. I dag tilbyr hotellet både tilreisende og Trondheims egne borgere unike opplevelser enten du bor her, eller besøker en av restaurantene eller barene.
Lerum - tradisjon og røtter
Tradisjon og røtter har alltid vært viktig for familien Lerum. Det begynte i 1907 på Sørheim i Luster i Sogn, med landhandelen «Bui». Oldeforeldrene til dagens fabrikkeiere startet landhandelen som skulle bli et knutepunkt i bygda. Da to kasser bær en dag ble igjen på kaia, og Lerum-ekteparet begynte å safte, startet det virkelige eventyret.
Du verden Tromsø - en smak av nordnorsk raushet
På kort tid har restauranten "Du verden Tromsø" blitt en av Tromsøs nyeste og mest fremadstormende restauranter på repertoaret. Restauranten i Tromsø drives av superteamet Kristine Andreassen og Lasse Bjørback.
Fra seterliv til verdensvinner
Vi vet at menneskets har brukt dyremelk siden forhistorisk tid. Melkeprodukter var faktisk også reisekost for vikingene. I trange tider gav den hvite, næringsrike væsken mange fordeler i form av energi og matauke. – Og vi elsker den fortsatt!
Aass bryggeri - Tradisjon og innovasjon siden 1834
Langs Drammenselvas bredd ligger Norges eldste bryggeri. På akkurat samme sted som da det ble grunnlagt i 1834, brygges ølet både lokale patrioter og et stort nasjonalt publikum trykker til sitt bryst. I dag drives bryggeriet av 5. generasjon Aass, og har gjennom tradisjon og innovasjon vært en spydspiss i norsk bryggerinæring i nesten 200 år.
Q-Meieriene - den smarte utfordreren
Det er allerede gått 19 år siden nye, oppfinnsomme Q-Meieriene pisket opp kulturen i norsk melkeproduksjon og erobret norske frokostbord med optimistisk entusiasme og pågangsmot.
SalatMestern - Smaken av hjemmelaget kvalitet
Hos SalatMestern har den unike, hjemmelagde smaken og uovertrufne kvaliteten vært vinneroppskriften til denne hel-norske og familieeide produksjons-bedriften. Med rundt 70 dedikerte ansatte, og førsteklasses råvarer, produseres årlig ca. 8 000 tonn majonesbaserte salater, dressinger, sauser, sild og sjømat.
Moestue Grape Selection; En garanti for kvalitet
Helt siden lovverket åpnet opp for vinimport i privat regi i 1996, har Christopher Moestue og Moestue Grape Selections vært en av de viktigste aktørene på markedet. Som Norges første vinkelner og pioner innen vinfaglig utdanning, har Moestue vært en av de fremste ambassadører for den store og brede vininteressen vi opplever i Norge i dag.
Familiebedriften Ph. Thorstensen
Helt siden Oslo kommunale fiskehall åpnet på Vippetangen i 1933, har familiebedriften Ph. Thorstensen levert fisk, fiskemat og skalldyrsprodukter fra de tradisjonsrike lokalene i Oslos indre havn. I dag er fiskehallen rustet opp til fortsatt lokal produksjon, og Ph. Thorstensen tilbyr et bredt sortiment skalldyrsprodukter fra en av bransjens mest moderne og innovative produksjonslinjer.
Santa Maria - Med hele verden på smakskartet i over 100 år.
I 1911, på en tid der krydder stort sett var ensbetydende med salt og pepper, startet C. Leon Berg sin krydderbod, som 100 år etter skulle være et av Europas største krydderhus. Fra fabrikken og hovedkontoret utenfor Gøteborg foredles råvarer fra hele verden til det fineste krydder og krydderblandinger.
Tilbake til røttene - våre norske rotgrønnsaker
For forfedrene våre var sommeren og høsten helt klart den beste tida; da bugnet det av mat og ressurser. Resten av året var nok kostholdet mer begrenset. Rotfruktenene ble små høydepunkter gjennom en lang vinter; de hold lenge, og kunne bidra til en viss variasjon i ernæring og smak. Knollene vi har i norsk jord er som små kulturskatter å dømme, – velsmakende og verdt å ta vare på.
Stoli Salted Caramel hot chocolate
På kalde vinterdager er det ingen ting som frister mer enn en kopp varm kakao. Imponèr gjestene med denne kakaoen.
Kokkens favoritt - Sous vide-potetene
Sous vide-poteten er populær i storhusholdningsbransjen, og bruksområdene er mange.
Et skreddersydd alkoholsortiment
Som del av Skandinavias største vinimportør, Viva Group, tilbyr Norwegian Beverage Group et av de mest komplette vinsortimentene i Norge. Ca. 400 ulike viner lagerføres, og det finnes spennende alternativer i alle sjangre og prissegmenter. Hos Norwegian Beverage Group finner vi dedikerte mennesker som vil hjelpe deg med å finne akkurat de produktene som vil passe ditt serveringssted best.
Baxt - Med fullt fokus på storhusholdning
Bak navnet Baxt skjuler det seg lang, norsk bakerihistorie. I dag levererBaxt AS et komplett bakevaresortiment, utviklet i tett samarbeid medkundene. Bakevarene fra Baxt er selve høydepunktet for mange.
Den nye vinen
Trendene vi finner i mat gjør seg også absolutt gjeldende når det kommer til drikke. I dag ønsker forbrukerne å vite hva de spiser og drikker, og hvor og hvordan maten og drikken er produsert. Hos vinimportøren Autentico møter vi en entusiastisk duo med forkjærlighet for økologisk, biodynamisk og bærekraftig vin, og som forteller om en eksplosiv interesse for nettopp slike viner.
Kjeldsberg Kaffe
På Nyhavna, med utsikt utover Trondheimsfjorden, ligger Kjeldsberg Kaffebrenneri på en av byens flotteste industritomter. I de gamle lokalene til det kjente Probat Kaffebrenneri, brenner og foredler Kjeldsberg Kaffe i dag utelukkende sertifiserte kvalitetskaffebønner.
Redde verden med nebb og klør?
Kjøttforbruket øker i verden. Også i Norge. Med tanke på både bærekraft og egen helse, mener mange at vi også bør ta en nærmere titt på hva slags kjøtt vi putter i oss. - Og det snakkes mye fint om det lyse, magre og anvendelige kyllingkjøttet.
Suksesshistorie: Dyreparken i Kristiansand
I Kristiansand finner vi en av Norges absolutt mest besøkte familiedestinasjoner, nemlig Dyreparken. Årlig besøkes parken av rundt 1 million gjester i alle aldre, og fra hele 22 serveringssteder.
Hvilke grønnsaker bør du kjøpe fryst?
Det har skjedd mye innen fryseteknologien det siste tiåret, men er frossent blitt et fullgodt alternativ til ferskt? Frosne grønnsaker har steget i status, men meningene er fortsatt mange.
Slik merker du maten før du fryser den ned
Driver du med servering, må du være litt forsiktig med maten du selv lager, og da er det er ikke helt rett frem å få maten i fryseren.
Pepper - 'king of spices'
Pepper regnes som verdens mest brukte og viktigste krydder. Det ble først oppdaget i sørlige India, og dyrkes i dag i flere tropiske land. I vår tid er det Vietnam som regnes som den største produsenten og eksportøren av pepper, med India og Brasil rett bak.
Populær i flere tusen år
Løk er en av verdens eldste kulturplanter, og plantefamilien Allium, som løkfamilien heter, består av rundt 600 arter. Løk er allsidig og kan brukes til det meste, og er stappfull av sunne antioksidanter.
Fersk løk fra Mjøsas bredd
På Skreia i Østre Toten kommune ligger Balke Gård og Toten Løkpakkeri AS. Her dyrker Odd Hveem og Sissel Landaasen løk av alle slag og sørger for at hele Norge blir forsynt med saftige og friske varer hele året.
Oluf Lorentzen- det lille ekstra
Oluf Lorentzen AS er en handelsbedrift som nå drives av 5. generasjon Lorentzen og som kan tilby førsteklasses varer og matopplevelser.
Hvalbiff - biff fra dypet
En uutforsket ressurs befinner seg rett under havoverflaten langs kysten vår, kjernesunn og delikat. Mange har et forhold til den, men blant yngre mennesker er det få som egentlig har smakt den.
Ambisiøs burgerglede på menyen
Stemningsfullt, pulserende og originalt er gode beskrivelser av Burger Bar som ligger fiffig til i Folketeaterpassasjen i Oslo. Her serverer de nykvernet kjøtt som stekes på åpen kullgrill av energiske kokker.