Dette nettstedet støtter ikke Internet Explorer 10 eller lavere. Følg denne lenken for å velge en annen nettleser.

Forsideartikler

100% Norsk Tipo 00 fra Regal

Hos oss på Regal er vi stolte over vår historie og alle år som mel leverandør til det Norske markedet. Det er som kjent hos våre brukere at vi er opptatt av kvalitet og stabilitet i vår melsorter.

Les mer

Få mest mulig ut av overskuddsmaten i kantina

Det egentlig ingen stor kunst å gjøre overskuddsmaten til en ren ressurs for kantinedriften. Så lenge Mattilsynets regelverk blir fulgt, handler det egentlig bare om å ha den rette innstillingen – og en liten klype kreativitet.

Les mer

Bærekraft hos Servicegrossistene

Servicegrossistene er avhengig av at alle varer som leveres er trygge og at kvalitetssikringen er solid i alle ledd. Da er det naturlig å sette seg store ambisjoner for driften.

Les mer

Slik får du hjelp til å starte restaurant

Før restaurantdrømmen skal bli virkelighet, er det mye som skal på plass før dørene endelig kan åpnes. Da er det godt å vite at det er noen med erfaring som kan hjelpe deg på veien. Få veiledning av en grossist som har hjulpet andre, – mange ganger før.

Les mer

Inspirasjon til vegetarprodukter

Vi vil at det skal være enkelt for deg som driver storkjøkken å servere gjestene dine smakfull og spennende vegetarmat. Derfor har vi samlet en rekke gode forslag på ferdige og halvferdige produkter som egner seg godt å servere til mange. Bli inspirert her!

Les mer

Spennende krydder i hverdagen

Noen kryddere skaper julestemning. Andre minner om påske, og sommersesongen har sine særegne dufter. – Men hva kan kryddere gjøre med et helt vanlig restaurantmåltid?

Les mer

Hvilke overskuddsvarer kan fryses?

Litt ivrig med bringebær-innkjøpet? – Eller ble det litt mye kjøtt til overs som ikke ble stekt opp? Det er fullt mulig å fryse ned overskuddsvarer og oppbevare dem til senere serveringer, men noen varer må du ta spesielle hensyn til når du driver storhusholdning. Vi gir deg oversikten her.

Les mer

Slik utformer du en god meny

Kan menyen være trigger for å lokke gjester? – Og har menyen noen betydning for dere som står på kjøkkenet? Her er noen smarte råd til deg som skal sette sammen en restaurantmeny.

Les mer

Grønne sommergleder på festmenyen

Kanskje den norskeste av alle norske mattradisjoner: Å tilpasse retter og oppskrifter etter hva vi til enhver tid har tilgjengelig. - Og når sommeren endelig åpenbarer seg, har vi virkelig tilgang på det meste! Det er fråtsesesong, og festbuffeten skal frem!

Les mer

Gourmet nr 2 2022

I denne utgaven av Gourmet er storkjøkkendrift i fokus. I tillegg har vi søkelys på rekrutteringsutfordringene i bransjen, og får tips fra daglig leder Jannicke i Orion & Partners.

Les mer

En klimasnill meny

Kyllingspesialisten Vestfold Fugl har et viktig oppdrag, og det er å få flere serveringssteder til å sette smakfull, sunn og bærekraftig kylling på menyene.

Les mer

Stor smak fra et lite brenneri

Historien om Kjeldsberg Kaffe, er en fortelling om glødende lidenskap for god kaffe. For oss er god kaffe en som både smaker godt, og føles godt å velge.

Les mer

Gourmet nr 1 2022

Årets første utgave av Gourmet har fått ny drakt. Lær mer om klimavennlige serveringstrender, og bli kjent med et av Skandinavias største restaurantkonsept og hvordan de jobber med bærekraft.

Les mer

Aldri lei av pizza

Veien til en god pizza starter med deigen. Lantmännen Cerealia har lansert et nytt melkonsept for proffmarkedet. Melet i Proffserien passer perfekt til den lokale pizzabakeren og til produksjonskjøkken som baker pizzabunner der hjemmelaget står høyt på menyen.

Les mer

Gode tips for mer frukt og grønt på menyen

Vi alle er klar over de mange helsefordelene med frukt og grønt. Uansett om du arbeider i en restaurant, en omsorgsbolig eller lager mat i barnehagen er det du som er ansvarlig for å lage et fullverdig måltid med nok frukt og grønt.

Les mer

Gourmet 2021 nr 4

Nå er det endelig jul igjen! I denne utgaven av Gourmet får du inspirasjon og råd om årets julefeiring. Blant annet spennende oppskrifter, og hvordan du som arrangør skal håndtere julebordsesongen under en pandemi.

Les mer

Norske Matdestinasjoner - Moxy Bergen Hotel

Idet svingdørene sluser deg inn, blir du møtt med en egen Moxy-duft, og fra høyttalerne kommer musikk fra spesialtilpassede spillelister. Med en rosa velkomstdrink plassert i hånden, kan du se frem til et så energisk eller rolig opphold som du selv ønsker. På det nye hotellet innerst i Solheimsviken, opplever du Bergen fra en litt ny vinkel, og får en rimelig hotellopplevelse helt utenom det vanlige.

Les mer

Norske Matdestinasjoner - Lofoten Food Studio

Er du over snittet interessert i god mat, eller ønsker deg en matopplevelse litt utenom det vanlige? I Lofoten Food Studio inviterer en av Norges aller beste kokker deg hjem til seg til et uforglemmelig måltid i sin lille ett-bords restaurant. - Og det er ikke sikkert du får vite hva som er på menyen før du setter deg til ved bordet.

Les mer

Norske Matdestinasjoner - Orlando Bar og Grill -

I det lille tettstedet Fauske, ved E6’en, midt mellom Mo i Rana og Bodø, finner du et spisested litt utenom det vanlige. De blå neonskiltene og frihetsgudinnen på trappa ønsker deg velkommen inn. Idet du trår over dørterskelen, glemmer du tid og sted; her er du midt i de glade 60-årenes Amerika! - Og selvfølgelig står deilig, raus dinermat på menyen.

Les mer

Norske Matdestinasjoner - Ladekaia

Skal du gjøre deg ordentlig kjent med Trondheim og nyte omgivelsene, bør du gjøre som trondheimere flest; ta en spasertur ut fra sentrumsgryta og rundt Ladestien. På Østmarkneset finner du Ladekaia, det naturlige pausestedet der du finner noe godt å spise og drikke, mens du lar deg underholde av levende musikk, eller bare nyter utsikten over Trondheimsfjorden og Fosen-alpene.

Les mer

Norske Matdestinasjoner - Namsskogan Familiepark & Hotell

Ved E6, midt mellom Steinkjer og Mosjøen, finner du en av de best besøkte turistattraksjonene i Trøndelag. Namsskogan Familiepark & Hotell har Norges største samling av nordiske dyr og et univers av spennende aktiviteter for hele familien. Parkdirektør Sarah Wyss og teamet hennes sørger for at både to- og firbeinte i parken får servert mat med høy kvalitet og kortreist samvittighet.

Les mer

Norske Matdestinasjoner - Kulå Bowling

Valldal er den frodige jordbruksbygda mellom Trollstigen og Geirangerfjorden, og i årtier har bygda vært kjent som Jordbærbygda. I Valldal finner vi storslått natur, bugnende åkre og et unikt opplevelsestilbud. Midt i Valldal finner vi også landemerket Kulå Bowling. Etter burgerkonseptet GO2 grill ble lansert, finner du ikke bare bowlingbaner og kafé på Kulå, men en skikkelig diner med saftige hamburgere og en populær pizza-meny.

Les mer

Norske Matdestinasjoner - Arendal Herregård Spa og Resort

Høres det forlokkende ut med en sørlandsferie fylt med strandliv og spaopplevelser i en 90 år gammel herregård? – Eller kanskje det heller frister med lange sommerdager med vannsport og høye drinker og glamping på myke senger i luksuriøse telt? På Tromøya utenfor Arendal kan du få et så avslappende eller så sporty opphold som du selv ønsker. Servicegrossistene har tatt en driftsprat med hotelldirektør Oddgeir Frette.

Les mer

Norske Matdestinasjoner - Sundvolden Hotel

Ønsker du å besøke et fredelig sted som har dype tradisjoner for kyndig bevertning, – og et sted med uforglemmelige måltider? Ikke langt fra Oslo ligger velkjente, gjestfrie Sundvolden. Et behagelig hotell i rolige omgivelser, og et ypperlig utgangspunkt for å utforske Østlandet, med vakre Tyrifjorden og frodige Ringerike som utgangspunkt.

Les mer

Nytt og attraktivt juicekonsept fra JDE

JDE lanserer nå sitt nye juicekonsept. Velsmakende juice og iste fra østeriske Rauch serveres fra moderne og minimalistiske juicemaskiner. Maskinene lånes* fra JDE, og som kunde betaler du heller ikke for service. Alle dine kostnader er knyttet til kjøp av juicen.

Les mer

Gourmet 2021 nr 3

I denne utgaven av Gourmet kan du lese og lære om hvordan du skal behandle urter. Du får også tips om hvordan de kan ta rettene dine til nye høyder.

Les mer

Norske epler i glasset

På bare noen få år har norske epler blitt til drikke i verdensklasse og inntatt de mest eksklusive vinkartene. Råstoffet har alltid vært førsteklasses, men det måtte noen lovendringer til før Norge ble en sidernasjon å regne med.

Les mer

Kokkeprat om egg

Kokk og matrådgiver Cecilie Maske i Matprat deler sine tanker og erfaringer om egget som ressurs på storkjøkkenet, og gir oss noen inspirerende tips.

Les mer

Gourmet 2021 nr 2

I denne utgaven av Gourmet kan du lese om den unike råvaren egg. Egget kan brukes i absolutt alt, i både salt og søtt, og det er proppfullt av energi og næring. En rimelig, mettende og allsidig råvare på restaurantmenyen.

Les mer

Endelig en cheddar laget på norsk melk

Cheddar kjennetegnes av en gyllen oransje farge, ofte med en syrlig, litt nøtteaktig ettersmak. Dens gode smelteegenskaper gjør den svært velegnet til burger, pizza og andre varme osteretter.

Les mer

Fersk fisk

Her får du noen tips og råd til lagring og frysing av fersk fisk. Med fersk fisk menes fisk som er kjølt ned, men som ikke er ytterligere behandlet eller bearbeidet før den kommer til grossistlageret.

Les mer

Gourmet 2021 nr 1

I år blir det et år vi kommer til å ha søkelys på helse og sunnhet, og ikke minst miljø. Og da passer det ekstra godt å sette fisk på menyen.

Les mer

Har du kontroll på merkeordningene?

Fairtrade, økologisk, MSC eller nøkkelhullet? Hva slags betydning har disse merkeordningene, og hva skal prioriteres? Her får du tips til hvordan du enkelt kan finne merkeordningene i vår nettbutikk.

Les mer

En grønnere jul

Vi har samlet noen tips til hvordan førjulstiden kan gjøres litt enklere og litt mer bærekraftig i år, både med tanke på miljøet og for restaurantens økonomi.

Les mer

Gourmet 2020 nr 5

Vår nye grossist i Bodø er både takknemlig og ydmyk for måten lokalbefolkningen har støttet opp om byens restauranter i et tøft år. Dette og flere spennende temaer kan du lese om i den nyeste utgaven av Gourmet.

Les mer

Klassisk lutefisk

Tørrfisken trenger tid for å utvikle den gode kvaliteten og derfor har vi tradisjon for å spise lutefisk på slutten av året.

Les mer

Vin til vegetar og vegan

Stadig flere kunder krever vegetarisk eller vegansk på tallerkenen, og disse bør vi jo også kunne servere en god vin. Rett vinvalg handler mest om hva vinen ikke skal inneholde, og vegansk er litt ekstra krevende.

Les mer

Høstens rotgrønnsaker

Norske rotgrønnsaker er på sitt beste på høsten. De er smakfulle, hardføre og anvendelige, gode hver for seg, men sammen blir de gull.

Les mer

JDE - smak, bærekraft og lønnsomhet

Kaffehuset JDE (Jacobs Douwe Egberts) er en av verdens største kaffeprodusenter. I Norge er det den kjente og kjære Friele-kaffen som er det mest solgte produktet. Med røtter tilbake til 1799, har Friele-kaffen blitt en del av den norske folkesjela.

Les mer

Gourmet 2020 nr 4

Hvordan står det til med norske serveringsteder etter en annerledes sommer når utenlandske turister har uteblitt, mens nordmenn har feriert i eget land som aldri før? Dette og flere spennende temaer kan du lese om i den nyeste utgaven av Gourmet.

Les mer

Mer tid til barna

Barebramat.no er en tjeneste for barnehager som gjør det tidseffektivt å planlegge og gjøre innkjøp, og varene blir levert på døra av Servicegrossistene.

Les mer

Reisetips – Patricias i Bardu

Siden 1987 har Patricias Gatekjøkken ved Setermoen i Bardu vært et sted for folk i farta langs E6, for sultne soldater og lokalbefolkningen. Her får du saftig beefburger, kyllingfilet, veganburger, fiskeburger og pizza.

Les mer

Reisetips – Hangurstoppen på Voss

Voss Gondol er den største og mest moderne gondolbanen i Nord-Europa. Banen starter på Voss Stasjon og ender på Hangurstoppen 820 meter over havet hvor du kan nyte deilig mat og en fantastisk utsikt.

Les mer

Reisetips – Hotel Alexandra i Loen

Hotel Alexandra i Loen kan by på fantastisk utsikt over fjorden, og fjellene rundt. Et flott utgangspunkt med mange turmuligheter både fra Hoven eller langs fjorden, og dagen kan avsluttes med nydelig mat i restauranten.

Les mer

Reisetips – Sumo i Oslo

Hvis du skal besøke hovedstaden bør du ta en tur innom Sumo på Solli plass. Her kan du nyte et måltid med fersk sushi eller de populære, dampede hvetebollene bao buns.

Les mer

Reisetips – Hamn i Senja

På Norges nest største øy, Senja i Troms, ligger det gamle fiskeværet Hamn som har gjenoppstått i all sin prakt som et fantastisk ferie-, konferanse- og opplevelsessenter.

Les mer

Reisetips - Bedehuset i Larvik

Rett ved Herregården i Larvik, ligger det et gammelt bedehus fra 1875 som er gjort om til en restaurant. Stedet er fortsatt et forsamlingslokale, men nå samles folk rundt god mat og drikke.

Les mer

Reisetips - Strandhuset på Jæren

Opprinnelig var det kun en kiosk på Ølberg i et område som har vært et av de mest kjente utfartsstedene ved jærstrendene i årtier. Folk møtes her, bader, går på tur, og barna fisker krabber.

Les mer

Nå bør du tilby take-away

Det er få eller ingen gjester på serveringsstedene, og mange holder stengt som følge av de nye restriksjonene. Vi vil jo gjerne spise favorittmaten selv om vi må være hjemme, så hvis du har mulighet så er dette tiden for å tilby stamkundene take-away. Eller kanskje du til og med skal bringe maten helt hjem til kundene?

Les mer

Sumo

Asian fusion og sushi-trenden lever i beste velgående, og har utviklet seg til å bli en sikker vinner enten man skal spise med venner eller ta med hele familien ut. Fra å være forbeholdt et lite mindretall, er nå sushi noe som går hjem hos de fleste. Restaurantkjeden Sumo har vært banebrytende i Norge når det kommer til å tilgjengeliggjøre sushi for en bredere gruppe gjester i alle aldre.

Les mer

I glasset på afterski

Afterski er så mye mer enn dansende slalåmstøvler på furubord, rungende allsang og strie strømmer med drikke i plastglass. - Hva skal det være i glasset?

Les mer

Vin og brennevin siden 1860

En av de største aktørene på det norske markedet når det kommer til vin og brennevin er Robert Prizelius AS. På grunn av forbuds- og monopoltid i Norge ble selskapet lenge drevet som et enkeltpersonforetak, men er i dag re-etablert og i full vigør, siden importmonopolet opphørte i 1996.

Les mer

Edward Johnsen - Fisk og fiskemat siden 1890

På Langøy i Averøy kommune i Møre og Romsdal, finner vi fiskeforedlingsbedriften Edward Johnsen. Bedriften har vært i kontinuerlig drift siden 1890, og fisk og fiskemat av høyeste kvalitet har hele tiden vært vinneroppskriften.

Les mer

O`jul med din alkoholfrie glede

Er det mulig å nesten glemme at det du drikker til julematen er alkoholfritt? Ja, nå har alternativene blitt så mange og så gode at også de som må styre unna eller ligge lavt kan få full julestemning. Med de rette produktene og god matching, kan den alkoholfrie gjesten slå seg løs og bli like lønnsom som de øvrige gjestene.

Les mer

Britannia Hotel

Midt i Trondheim sentrum finner vi byens storstue i ny prakt. Med respekt for det originale, samt den moderne gjests krav til et 5-stjernes hotell, skinner Britannia Hotel igjen over byen. Hotellet som opprinnelig ble bygget for å huse engelske overklasseturister på laksefiske, er nå et nyoppusset praktbygg. I dag tilbyr hotellet både tilreisende og Trondheims egne borgere unike opplevelser enten du bor her, eller besøker en av restaurantene eller barene.

Les mer

Lerum - tradisjon og røtter

Tradisjon og røtter har alltid vært viktig for familien Lerum. Det begynte i 1907 på Sørheim i Luster i Sogn, med landhandelen «Bui». Oldeforeldrene til dagens fabrikkeiere startet landhandelen som skulle bli et knutepunkt i bygda. Da to kasser bær en dag ble igjen på kaia, og Lerum-ekteparet begynte å safte, startet det virkelige eventyret.

Les mer

Fra seterliv til verdensvinner

Vi vet at menneskets har brukt dyremelk siden forhistorisk tid. Melkeprodukter var faktisk også reisekost for vikingene. I trange tider gav den hvite, næringsrike væsken mange fordeler i form av energi og matauke. – Og vi elsker den fortsatt!

Les mer

Aass bryggeri - Tradisjon og innovasjon siden 1834

Langs Drammenselvas bredd ligger Norges eldste bryggeri. På akkurat samme sted som da det ble grunnlagt i 1834, brygges ølet både lokale patrioter og et stort nasjonalt publikum trykker til sitt bryst. I dag drives bryggeriet av 5. generasjon Aass, og har gjennom tradisjon og innovasjon vært en spydspiss i norsk bryggerinæring i nesten 200 år.

Les mer

Q-Meieriene - den smarte utfordreren

Det er allerede gått 19 år siden nye, oppfinnsomme Q-Meieriene pisket opp kulturen i norsk melkeproduksjon og erobret norske frokostbord med optimistisk entusiasme og pågangsmot.

Les mer

SalatMestern - Smaken av hjemmelaget kvalitet

Hos SalatMestern har den unike, hjemmelagde smaken og uovertrufne kvaliteten vært vinneroppskriften til denne hel-norske og familieeide produksjons-bedriften. Med rundt 70 dedikerte ansatte, og førsteklasses råvarer, produseres årlig ca. 8 000 tonn majonesbaserte salater, dressinger, sauser, sild og sjømat.

Les mer

Moestue Grape Selection; En garanti for kvalitet

Helt siden lovverket åpnet opp for vinimport i privat regi i 1996, har Christopher Moestue og Moestue Grape Selections vært en av de viktigste aktørene på markedet. Som Norges første vinkelner og pioner innen vinfaglig utdanning, har Moestue vært en av de fremste ambassadører for den store og brede vininteressen vi opplever i Norge i dag.

Les mer

Familiebedriften Ph. Thorstensen

Helt siden Oslo kommunale fiskehall åpnet på Vippetangen i 1933, har familiebedriften Ph. Thorstensen levert fisk, fiskemat og skalldyrsprodukter fra de tradisjonsrike lokalene i Oslos indre havn. I dag er fiskehallen rustet opp til fortsatt lokal produksjon, og Ph. Thorstensen tilbyr et bredt sortiment skalldyrsprodukter fra en av bransjens mest moderne og innovative produksjonslinjer.

Les mer

Santa Maria - Med hele verden på smakskartet i over 100 år.

I 1911, på en tid der krydder stort sett var ensbetydende med salt og pepper, startet C. Leon Berg sin krydderbod, som 100 år etter skulle være et av Europas største krydderhus. Fra fabrikken og hovedkontoret utenfor Gøteborg foredles råvarer fra hele verden til det fineste krydder og krydderblandinger.

Les mer

Tilbake til røttene - våre norske rotgrønnsaker

For forfedrene våre var sommeren og høsten helt klart den beste tida; da bugnet det av mat og ressurser. Resten av året var nok kostholdet mer begrenset. Rotfruktenene ble små høydepunkter gjennom en lang vinter; de hold lenge, og kunne bidra til en viss variasjon i ernæring og smak. Knollene vi har i norsk jord er som små kulturskatter å dømme, – velsmakende og verdt å ta vare på.

Les mer

Banan

De fleste vet at banan er bra for kroppen, og at den bidrar til Helsedirektoratets anbefaling av "5 porsjoner frukt og grønt om dagen".

Les mer

Et skreddersydd alkoholsortiment

Som del av Skandinavias største vinimportør, Viva Group, tilbyr Norwegian Beverage Group et av de mest komplette vinsortimentene i Norge. Ca. 400 ulike viner lagerføres, og det finnes spennende alternativer i alle sjangre og prissegmenter. Hos Norwegian Beverage Group finner vi dedikerte mennesker som vil hjelpe deg med å finne akkurat de produktene som vil passe ditt serveringssted best.

Les mer

Baxt - Med fullt fokus på storhusholdning

Bak navnet Baxt skjuler det seg lang, norsk bakerihistorie. I dag levererBaxt AS et komplett bakevaresortiment, utviklet i tett samarbeid medkundene. Bakevarene fra Baxt er selve høydepunktet for mange.

Les mer

Den nye vinen

Trendene vi finner i mat gjør seg også absolutt gjeldende når det kommer til drikke. I dag ønsker forbrukerne å vite hva de spiser og drikker, og hvor og hvordan maten og drikken er produsert. Hos vinimportøren Autentico møter vi en entusiastisk duo med forkjærlighet for økologisk, biodynamisk og bærekraftig vin, og som forteller om en eksplosiv interesse for nettopp slike viner.

Les mer

Kjeldsberg Kaffe

På Nyhavna, med utsikt utover Trondheimsfjorden, ligger Kjeldsberg Kaffebrenneri på en av byens flotteste industritomter. I de gamle lokalene til det kjente Probat Kaffebrenneri, brenner og foredler Kjeldsberg Kaffe i dag utelukkende sertifiserte kvalitetskaffebønner.

Les mer

Redde verden med nebb og klør?

Kjøttforbruket øker i verden. Også i Norge. Med tanke på både bærekraft og egen helse, mener mange at vi også bør ta en nærmere titt på hva slags kjøtt vi putter i oss. - Og det snakkes mye fint om det lyse, magre og anvendelige kyllingkjøttet.

Les mer

Suksesshistorie: Dyreparken i Kristiansand

I Kristiansand finner vi en av Norges absolutt mest besøkte familiedestinasjoner, nemlig Dyreparken. Årlig besøkes parken av rundt 1 million gjester i alle aldre, og fra hele 22 serveringssteder.

Les mer

Hvilke grønnsaker bør du kjøpe fryst?

Det har skjedd mye innen fryseteknologien det siste tiåret, men er frossent blitt et fullgodt alternativ til ferskt? Frosne grønnsaker har steget i status, men meningene er fortsatt mange.

Les mer

Pepper - 'king of spices'

Pepper regnes som verdens mest brukte og viktigste krydder. Det ble først oppdaget i sørlige India, og dyrkes i dag i flere tropiske land. I vår tid er det Vietnam som regnes som den største produsenten og eksportøren av pepper, med India og Brasil rett bak.

Les mer

Populær i flere tusen år

Løk er en av verdens eldste kulturplanter, og plantefamilien Allium, som løkfamilien heter, består av rundt 600 arter. Løk er allsidig og kan brukes til det meste, og er stappfull av sunne antioksidanter.

Les mer

Fersk løk fra Mjøsas bredd

På Skreia i Østre Toten kommune ligger Balke Gård og Toten Løkpakkeri AS. Her dyrker Odd Hveem og Sissel Landaasen løk av alle slag og sørger for at hele Norge blir forsynt med saftige og friske varer hele året.

Les mer

Hvalbiff - biff fra dypet

En uutforsket ressurs befinner seg rett under havoverflaten langs kysten vår, kjernesunn og delikat. Mange har et forhold til den, men blant yngre mennesker er det få som egentlig har smakt den.

Les mer

Ambisiøs burgerglede på menyen

Stemningsfullt, pulserende og originalt er gode beskrivelser av Burger Bar som ligger fiffig til i Folketeaterpassasjen i Oslo. Her serverer de nykvernet kjøtt som stekes på åpen kullgrill av energiske kokker.

Les mer